Verdeeldheid binnen Legioen omtrent 'wegblijfactie'

Verdeeldheid binnen Legioen omtrent 'wegblijfactie'

Een groep Feyenoord-supporters bleef tijdens het begin van de wedstrijd tegen Cambuur weg. De groep verscheen niet op hun vak als protest tegen het bestuur van de club. Supporters die wel vanaf het begin van de wedstrijd de wedstrijd bekeken, konden de actie niet waarderen. Na twaalf minuten keerde de protestgroep terug op hun vak, wat leidde tot een fluitconcert van anderen.

“Terecht fluitconcert voor de fans van Feyenoord die in de twaalfde minuut binnenkomen”, schrijft Feyenoord-supporter Jaap op Twitter. “Negatieve acties leiden alleen maar tot verzwakking.” Ook een andere Feyenoorder ziet niets goeds in de actie: “Zo’n protest is een paar maanden geleden ook door hunnie (doelend op supporters van Ajax, red.) gedaan”, schrijft Frank. “Lachen dat we toen deden.”

Deelnemers van de protestactie konden daarentegen de reactie van de andere supporters niet waarderen. “En donderdag met z’n alleen klappen voor de pyro”, schrijft supportersgroep Feyenoord Loyals op het sociale netwerk. “Je mag zo’n actie best afkeuren. Begrijp alleen wel dat je een deel van de supporters uitfluit die ongekend veel mogelijk heeft gemaakt. En kreten als ‘vanaf de aftrap achter het team staan’… Bedenk even hoeveel vrijheid Feyenoord van supporters heeft afgenomen, met betrekking tot actie.”

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties