Aboutaleb: ''Misschien zat er wel een explosief in die doos''

Aboutaleb: ''Misschien zat er wel een explosief in die doos''

Burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam vindt het politieoptreden waarbij 326 Feyenoord-supporters gearresteerd werden nog altijd gerechtvaardigd. Bij een protestmars voorafgaand aan de wedstrijd tegen Roda JC werd een groep supporters ingesloten en enkele honderden werden dus aangehouden.

''Was het maar 'een gewone' protestmars. Voor hetzelfde geld zat in die ene doos een explosief en die werd dan vervolgens over het hek gegooid bij het Maasgebouw, dan hadden we ineens een ander debat gehad'', aldus Aboutaleb, die de 'mars van onvrede' met verhuisdozen niet ludiek vond, tegenover Rijnmond NU.

''Dan was het debat geweest: Burgemeester, hoe kon u zo naïef zijn om niet al die dozen te controleren en ervan uit te gaan dat ze allemaal leeg waren. Zo naïef ben ik na zeven jaar burgemeesterschap niet meer'', verzekert hij. ''Waarom heb ik dit gedaan? De situatie, het type demonstratie, het tijdstip.''

Aboutaleb had liever dat één persoon persoonlijk contact had gezocht om te demonstratie te melden. ''Maar deze mensen hebben doelbewust anoniem een demonstratie willen organiseren om op te gaan in die grote massa van 45.000 toeschouwers. Ik vind het jammer dat niemand hier doorheen prikt en alleen afgeeft op de politie.''

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties