''Waarom is dit dan niet eerder en helder gecommuniceerd?''

''Waarom is dit dan niet eerder en helder gecommuniceerd?''

Voorafgaand aan de wedstrijd tegen Roda JC van zondag jl. hebben Feyenoord-supporters een mars van onvrede gelopen tegen het gevoerde beleid bij hun club. Direct na afloop van de wedstrijd hebben we supporters reeds opgeroepen foto- en beeldmateriaal van het verloop van cq de gebeurtenissen rond deze mars met ons te delen. Ga daar vooral mee door, dit helpt ons zeer bij het complementeren van ons beeld.

Hoewel de mars niet formeel was aangevraagd, is deze vooraf met de Voetbaleenheid (VBE) van de Rotterdamse politie besproken en door dezelfde eenheid akkoord bevonden, inclusief de te lopen route tot aan de hekken voor de ingang van het Maasgebouw. Daar komt bij dat de mars ruim van te voren publiekelijk is aangekondigd en door een landelijk dagblad werd gemeld dat burgemeester Aboutaleb groen licht had gegeven. Ten slotte: In door supporters gedeelde oproepen is van begin af aan benadrukt dat het een vreedzame en ludieke actie betrof, een actie waarbij bovendien een vooraf vastgestelde route zou worden gelopen.

De Mobiele Eenheid achtte het desondanks nodig om de supporters tegen te houden in een smalle doorgang aan de zijkant van het stadion. Onder het mom dat er wel geprotesteerd mag worden, maar niet bij het Maasgebouw werden de supporters tegengehouden, vervolgens ingesloten en uiteindelijk aangehouden.

Het is de Feyenoord Supportersvereniging en Vereeniging de Feijenoorder onduidelijk waarom de politie op deze locatie, op deze manier heeft opgetreden. Als de politie op voorhand al wist dat ze de supporters daar wilden tegenhouden, of zelfs insluiten, omdat de mars niet bij het Maasgebouw mocht aankomen waarom is dit dan niet eerder en helder gecommuniceerd?

Een deel van de supporters die vlak voor de smalle doorgang werd tegen gehouden, is terug gelopen over het voorplein en heeft uiteindelijke via een andere route het hek bij het Maasgebouw bereikt. Daar hebben ze de lege verhuisdozen over het hek gegooid, waarmee voor hen de actie ten einde kwam. Dit onderschrijft nog eens het vreedzame en ludieke karakter van deze mars.

Op basis van de informatie die via diverse kanalen tot ons is gekomen, ontstaat een breed gedragen beeld dat er een flink aantal supporters ten onrechte is opgepakt en dat de Mobiele Eenheid zich in enkele gevallen onnodig provocerend en disproportioneel heeft gedragen. Dat is voor de Feyenoord Supportersvereniging en Vereeniging de Feijenoorder niet acceptabel.

Ook de Nationale Ombudsman plaatst reeds de nodige vraagtekens bij het optreden van politie en justitie. Hij heeft ambtshalve een onderzoek ingesteld. De supportersverenigingen zullen via alle mogelijke kanalen zoveel mogelijk aandacht vragen voor het (onrechtmatige) optreden van politie en justitie.

We adviseren de supporters, die menen ten onrechte te zijn opgepakt en een strafbeschikking (hebben) ontvangen, contact op te nemen met een advocaat. De supportersverenigingen hebben een strafrechtadvocaat benaderd die deze supporters daarbij van juridisch advies kan voorzien

en zo nodig kan bijstaan in de te volgen procedure. Het is van groot belang om zo spoedig mogelijk na ontvangst van de strafbeschikking / boete contact met een advocaat op te nemen, daar de termijn voor het instellen van verzet is beperkt tot 14 dagen. Wacht dus niet en stuur een mail naar timmermans@010strafrecht.nl.Uiteraard geldt dit ook voor supporters die nog bericht van het openbaar ministerie ontvangen dat strafvervolging tegen hen zal worden ingesteld.

Bestuur FSV / De Feijenoorder

Stuur alle informatie, ook je ervaringen op schrift, naar info@feyenoordnet.nl. Gebruik voor bestanden groter dan 3 Mb Wetransfer.com!

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties