Gio: "We zitten in een heel moeilijke periode"

Gio: "We zitten in een heel moeilijke periode"

Feyenoord heeft zondagmiddag een negatief clubrecord gevestigd door de vijfde achtereenvolgende Eredivisiewedstrijd te verliezen. Giovanni van Bronckhorst maakte een aangeslagen indruk na de wedstrijd. "Als je ziet in welke fase we zitten en als we dan deze nederlaag er overheen krijgen, komt dat heel hard aan. We zitten in een heel moeilijke periode", zegt de trainer na afloop voor de camera’s van FOX Sports.

Voor de winterstop werd er van NEC verloren, en met nederlagen tegen PSV, AZ, Heerenveen en nu ook ADO staan de Rotterdammers in 2016 nog op 0 punten. "Je ziet een ploeg die vertrouwen zoekt. Dan heb je momenten nodig om het vertrouwen terug te krijgen. In deze wedstrijd werd een goal van ons afgekeurd, waarvan ik later hoorde dat het onterecht was. Dat kunnen van die momenten zijn die je nodig hebt."

Toch is dit volgens van Bronckhorst niet de voornaamste reden van de nederlaag. "Je speelt niet goed en creëert, vooral in de eerste helft, te weinig kansen. In de tweede helft zaten we beter in de wedstrijd, maar precies op dat moment krijg je de 0-2 om je oren. Dat is ons de laatste tijd vaker gebeurd. Dat komt hard aan, natuurlijk. Je snakt met z'n allen naar het moment waarop je de weg naar boven in kan slaan, maar deze wedstrijd zijn we nauwelijks aan voetballen toegekomen. Daardoor kon ADO zich vrij makkelijk staande houden. Dit is een heel moeilijke fase voor ons, maar er komt over een paar dagen weer een belangrijke wedstrijd aan in de beker. Het wordt moeilijk om ons te herpakken, maar we zullen moeten."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties