Van Bronckhorst: ''Moeizame wedstrijd''

Van Bronckhorst: ''Moeizame wedstrijd''

Giovanni van Bronckhorst sprak na afloop van de uitwedstrijd bij Roda JC van een moeizame wedstrijd, die uitmondde in een voor beide partijen terechte 1-1. "Als je kijkt naar de tweede helft waren wij beter dan in de eerste helft, doordat we hun veel bewegende mensen voorin onschadelijk wisten te maken," analyseert de coach bij de microfoon van Jan Joost van Gangelen.

"We hebben zelf de kansen gehad om te scoren, zeker in de slotfase, maar in de omschakeling bleef Roda met hun snelle spitsen toch constant gevaarlijk," zo gaat 'Gio' verder. "Het is moeilijk om te zeggen waarom Kramer niet meer bereikt wordt zoals bij die eerste goal. De ene keer valt 'ie perfect en de andere keer net niet. Het was wel de bedoeling dat er meer vroege voorzetten richting Kramer gingen komen."

De grootste kans van Roda ontstond misschien wel na een zwakke terugspeelbal van Jan-Arie van der Heijden, die zijn handen vol had aan Edwin Gyasi en voortijdig vervangen werd door Miquel Nelom. "Ik was al van plan hem te wisselen en die gele kaart maakte die beslissing natuurlijk makkelijker. Met Terence Kongolo centraal achterin heb je dan direct wat meer snelheid," zo legt Van Bronckhorst zijn tactische keuze achterin uit.

Lees meer over
Michiel Kramer
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties