Bosz: ''Hier speelt absoluut de kracht van de Kuip mee''

Peter Bosz had zondagavond na het duel tussen Feyenoord en Vitesse (2-0) geen goed woord over voor scheidsrechter Serdar Gözübüyük. De hoofdtrainer van de Arnhemmers was onder meer van mening dat de penalty van Feyenoord nooit gegeven had mogen worden vanwege buitenspel, terwijl hij vond dat zijn elftal in de eerste helft wel recht had op een strafschop.

"De grensrechter had buitenspel moeten zien. Maar hier speelt absoluut de kracht van de Kuip mee", begon Bosz zijn relaas tegenover het Algemeen Dagblad. Rick Karsdorp maakte in de eerste helft een overtreding op Isaiah Brown in het strafschopgebied. "Was dat aan de andere kant gebeurd, dan had hij een strafschop gegeven. Dat weet ik honderd procent zeker. En dan was het ook een rode kaart geweest. Nu durfde hij niet."

De oefenmeester wilde de nederlaag niet volledig op het conto van de scheidsrechter schrijven, ook over het spel van zijn eigen elftal was hij namelijk niet te spreken. "Wij speelden niet goed, maar hadden toch de controle. Dan is het heel vervelend om op zo'n manier toch te verliezen", besluit hij.

Scheidsrechter Gözübüyük weigerde na het zien van de samenvatting en het horen van het commentaar daarbij om voor de camera te verschijnen.