In het kort: keeperswissel; Verdonk sporttalent; Clasie vs Guardado; Kievits bij Jinek

In het kort: keeperswissel; Verdonk sporttalent; Clasie vs Guardado; Kievits bij Jinek

Dagelijks speuren wij het internet af voor het laatste nieuws over Feyenoord en ontvangen wij diverse tips via de email. Het belangrijkste nieuws over de Rotterdammers publiceren we op de homepage. Het overige nieuws plaatsen we vanaf nu in de rubriek: In het Kort. Iets opmerkelijks tegengekomen? Tip ons via info@fr12.nl

Yoeri Kievits vanavond bij Eva Jinek
Yoeri Kievits en zijn vrienden zijn vanavond op televisie te zien in het praatprogramma Jinek. Hij is daar om zijn nieuwe boek 'De Thuiswedstrijd' te promoten. Eerder schreef Kievits 'Rotterdam Hooligan' en 'De mannen die Vooraan Staan'. De uitzending van Jinek is om 23:04 te zien op NPO 1.

Keeperswissel voor duel met Feyenoord: "Met hem meer resultaat halen"
Bram Castro staat zaterdag onder de lat bij Heracles Almelo. Trainer John Stegeman geeft hem tegen Feyenoord de voorkeur boven Dennis Telgenkamp. Hij kreeg dit seizoen al 49 treffers om zijn oren en volgens de trainer is het tijd om in te grijpen.

Verdonk uitgeroepen tot Dordts Sporttalent van 2014
Feyenoorder Calvin Verdonk won de prijs voor Sporttalent 2014 tijdens de Dordtse Sportprom. Martin van Geel omschreef Verdonk als een van de grootste talenten die de jeugdopleiding van Feyenoord op dit moment herbergt.

Een echte Feyenoord hond!

Wedstrijden bij FOX Sports worden veel goedkoper
Op de korte termijn zal het veel aantrekkelijker worden om een wedstrijdje 'los' te bestellen op FOX Sports. De exclusieve zender gaat namelijk wijzigingen voeren in haar prijslijst. De verlaging gaat op 2 maart 2015 in. Geen willekeurige datum, want dit is een dag na de kraker PSV - Ajax. Bij FOX besefte men al snel dat illegale streams in trek kwamen en dat er dus iets moest gebeuren, met de prijsverlaging tot gevolg.

"Deze speler verbaast mensen al jaren"
Jordy Clasie is volgens diverse prominenten uit de voetbalwereld toe aan de volgende stap in zijn carriere. Martijn Krabbendam gaat tegenover VI-Radio in op de situatie rondom de middenvelder van Feyenoord. 'Clasie loopt nu al een aantal jaar rond in de Eredivisie. Hij gaat steeds beter voetballen. Dit seizoen heeft hij Feyenoord helemaal bij de hand genomen. Dat zag je met name in de klassieker tegen Ajax, hoe makkelijk het hem toen afging.'

'Ik heb een aantal mensen gebeld en de conclusie is eigenlijk wel duidelijk,' vervolgt de journalist van Voetbal International. 'Als hij zich verder wil ontwikkelen moet hij de volgende stap gaan zetten in zijn carrière.' Van Marwijk ziet de middenvelder uiteindelijk eindigen in de Europese top. 'Zoiets kun je nooit voorspellen, alleen vermoeden. Bij Mark van Bommel en Kevin Strootman had ik het gevoel dat ze een hoger niveau aankonden. Dat bleek te kloppen.'

'Clasie is een speler waar altijd over getwijfeld is. Hij kwam van de jeugdopleiding van Feyenoord, daar twijfelde ze al aan hem. Toen hebben ze zelfs overwogen om hem weg te sturen, maar toch kwam hij elke dag met de trein naar Rotterdam omdat hij in zichzelf geloofde. Koeman had na één training al genoeg gezien. Dat werd zijn middenvelder. Clasie heeft zich daarna maar doorontwikkeld met als hoogtepunt de halve finale tegen Argentinië. In balbezit deed hij daar geweldige dingen. Deze speler verbaast mensen al jaren,' sluit Martijn Krabbendam af.

In het kort: keeperswissel; Verdonk sporttalent; Clasie vs Guardado; Kievits bij Jinek

Feyenoord krijgt eigen opera in De Kuip
Op 20 mei gaat een wel heel bijzondere voorstelling in première: Feyenoord de opera. In de opera maak je onder leiding van een gids een theatrale tour langs de historische plekken in en rond de Kuip. Bekende aria's krijgen een Feyenoord-tintje en beroemde Feyenoordliedjes worden omgezet naar opera. Vooral verhalen van supporters zullen in de opera aan bod komen. Hieronder alvast een voorproefje.

Guardado en Clasie vergeleken: Wie is er beter?
Andres Guardado en Jordy Clasie zijn volgens velen twee van de betere spelers uit de Eredivisie. De Mexicaan is belangrijk voor PSV, de Nederlander is nog meer dan dat voor Feyenoord. Maar wie is er nou eigenlijk beter? De statistiek-liefhebbers van Tussen de Linies probeerden die vraag met cijfers te beantwoorden, maar duidelijk is dat de verschillen niet groot zijn.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties