Vlaar aanweziger door ervaringen bij Feyenoord en EK

Vlaar aanweziger door ervaringen bij Feyenoord en EK

Nog niet zo heel lang geleden vierde Ron Vlaar een groot feest in de binnenstad van Rotterdam na een zege van Feyenoord op Ajax. Die Ron Vlaar bestaat niet meer. De Hensbroeker is getransformeerd in een fitnessfundamentalist.

48 Maanden werkte hij als een asceet toe naar zijn tweede eindtoernooi, nadat zijn eerste, het EK 2012, in een deceptie was geëindigd. "Ik was blij dat ik erbij was twee jaar geleden, ik begon de laatste wedstrijd in de basis," vertelt Vlaar. "Toch was het een teleurstelling. Na afloop kwam naar buiten dat het niet goed zat in de groep. Dat wilde ik nooit meer meemaken. Ik wilde het anders. Ik was er niet echt van op de hoogte, ik was een nieuwe jongen. De rest van de groep was al langer bij elkaar. Ik dacht: dit kan gewoon niet. Het is belangrijk om uit te stralen dat je iets wilt. Dat slaat dan hopelijk over naar je medespelers."

Vlaar roerde zich wat meer in de groep, bekend als hij bij Feyenoord was met groepsprocessen. Hij was aanvoerder toen de oppositie in de spelersgroep jegens toenmalig trainer Mario Been groeide. Vlaar besloot daarop actie te ondernemen. "Ik had op dat vlak dus al veel meegemaakt bij Feyenoord. Belangrijke beslissingen genomen. Die rol wilde ik doorzetten. Daar ben ik in gegroeid. Maar dat kan nog veel beter."

De defensieleider startte zijn persoonlijke project. “Ik weet precies wat ik er voor moet doen en laten. Dat gaat bij mij ver, in die zin dat ik er alles voor laat en alles voor doe. De bondscoach vindt dat je fit en in vorm moet zijn. Als ik iemand hoor zeggen dat je vorm niet in de hand hebt, ben ik het daar niet mee eens. Ik ben er elke dag mee bezig geweest om hier goed voor de dag te komen. Ik kan me niet voorstellen dat je niet in vorm bent als je een WK moet spelen. Dat is het hoogste podium waar je kunt zijn. Dat móét gewoon. Als je ziet hoe fit en gretig iedereen is, dat is zo fijn, zo mooi om te zien.”

Lees meer over
Vlaar
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties