FSV wil in gesprek met Heracles en gemeente Almelo

FSV wil in gesprek met Heracles en gemeente Almelo

In overeenstemming met de FSV liet Feyenoord vorige week weten het niet eens te zijn met de verplichte buscombi voor haar supporters naar de bekerwedstrijd Heracles Almelo - Feyenoord. Gevolg hiervan was dat door de gemeente Almelo voor deze wedstrijd geen kaarten beschikbaar werden gesteld.

Uit waarneming is er geconstateerd dat desondanks supporters van Feyenoord massaal aanwezig waren om de club te steunen. Zij hadden zich verspreid over diverse vakken en zaten zo tussen de fans van de thuisploeg. Dit zorgde voor wat spanning bij sommige supporters en stewards van Heracles Almelo, maar van enige ongeregeldheden was geen sprake.

Zo wordt nog eens extra duidelijk dat het besluit van de voetbaldriehoek in Almelo om vast te blijven houden aan een onacceptabele regeling het doel heeft gemist. De aanwezige Feyenoord-supporters hebben veelal een heerlijke bekeravond meegemaakt.

De spanningen in het stadion hadden op voorhand eenvoudig weg genomen kunnen worden door in goed overleg voor een passende oplossing te kiezen. Een oplossing waarbij voldoende kaarten beschikbaar werden gesteld en supporters op een normale vervoerswijze de wedstrijd hadden kunnen bezoeken. Gezien het grote aantal lege plekken in het stadion had daar zeker de mogelijkheid toe geweest.

Het verwijt wat nu de locoburgemeester van Almelo, Jan van Marle aan Feyenoord maakt, dat als een gemeente bepaalt dat er voor een wedstrijd een buscombi-regeling wordt ingesteld het niet zo moeten zijn dat een club daar vervolgens niet aan mee wil werken, is niet terecht. Een bezoekende club mag immers bezwaar maken tegen de vervoerswijze. Net zoals dat de gemeente Almelo hierop in zijn recht stond geen kaarten beschikbaar te stellen.

De FSV heeft, mede door de uitlating van de locoburgemeester, Heracles Almelo verzocht betrokken te worden bij de evaluatie van deze bekerwedstrijd om te voorkomen dat er een eenzijdig beeld ontstaat. Daarnaast willen we gebruik maken van de kans die Heracles Almelo biedt op haar officiële clubsite en een gesprek met hen aanvragen om onze standpunten verder toe te lichten.

We hopen dat het signaal is afgegeven door alle goedwillende supporters en inspanningen richting toekomstige wedstrijden bijdragen aan een verbeterde situatie.

Lees meer over
FSV
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties