Makaay over rendement: 'Vooral kwestie van herhalen'

Makaay over rendement: 'Vooral kwestie van herhalen'

De maandagmiddagtraining van Feyenoord stond in het teken van afwerken. Het 2-2 gelijkspel in De Kuip tegen AZ maakte eens te meer duidelijk dat het vooral schort aan rendement bij de ploeg van hoofdtrainer Ronald Koeman. 'En rendement kun je niet kopen, daar moet je aan werken', waren de woorden van de oefenmeester.

Jeugdtrainer Roy Makaay is het roerend eens met Koeman. 'Natuurlijk heeft het met kwaliteit te maken, maar het is vooral een kweste van veel doen, telkens herhalen', deelt oud-topspits Makaay zijn wijsheid in het Algemeen Dagblad van hedenochtend.

'De keeper biedt vaak de oplossing aan', vervolgt de 43-voudig international. 'Hoe komt hij uit, hoe staat hij? Feyenoord miste tegen AZ een paar mooie kansen. Tonny Vilhena na een paar minuten en Lex Immers, kort na de 2-1.'

De oud-speler van onder andere Bayern München ging zelf vaak individueel door na een officiële training. Dan strikte hij een doelman en werd de goal onder vuur genomen. 'Gewoon om het goede gevoel te houden. Er komt in een loopbaan een moment dat vrijwel elke situatie in het veld herkenbaar is.'

Lees meer over
Makaay Lex Immers Immers Tonny Vilhena
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties