\'Vanaf nu Hand in Hand werken aan een mooie toekomst\'

\'Vanaf nu Hand in Hand werken aan een mooie toekomst\'

Gisteren werd aan het einde van de dag de eerste echte serieuze enquête onder Feyenoord-supporters gepubliceerd uitgevoerd door het Rotterdamse Blauw Research. Deze enquête legde pijnlijk bloot wat wij in de voorbije maanden allemaal al wisten: Feyenoord is verdeeld. De enquête legt ook de oorzaak daarvan op tafel, maar liefst 52% van de Feyenoorders vindt dat ze (veels) te weinig zijn geïnformeerd rondom de plannen van een nieuw stadion. Om deze reden publiceerden beide Feyenoord-supportersverenigingen (de FSV en De Feijenoorder, red.) gesteund door een kleine supportersdelegatie gisteravond een gezamenlijk standpunt waarin men de club vraagt vanaf nu Hand in Hand te werken aan de mooiste toekomst voor de stadionclub.

Na het nekschot van de gemeenteraad aan 'Het Nieuwe Stadion'-plan eind vorige week is de club Feyenoord hard gereset. De uitkomsten van de enquête bevestigen eens te meer dat het hoognodig is om weer vanuit het nulpunt te starten om zo het gewenste draagvlak te creëren voor een mogelijk nieuw stadion. Dit is een opgave die alleen kan lukken als alle Feyenoorders betrokken worden bij de toekomst van de club, een tekst die al menig jaar door vele supporters wordt uitgesproken en vanmorgen bijval heeft gekregen van stadion-commissaris Hans Vervat die in het Algemeen Dagblad dezelfde wens uitspreekt: 'De supporters moeten niet alleen in het hart van de plannenmakers zitten. Nee, de supporters moeten een stem krijgen, aan tafel zitten. Dus fysiek bij deze ontwikkelingen worden betrokken. En dan niet alleen de leden van de businessclub, maar ook vertegenwoordigers van de supportersgeledingen, die de club altijd en overal steunen. Zij zijn de pijlers onder elk plan.'

Het lijkt er dus op dat club en supporters voor het eerst in zeven jaar tijd nader tot elkaar groeien, een broodnodige ontwikkeling bij een club die al jaren niet meer Hand in Hand, Kameraden lijkt te zijn. Een eenvoudig nieuw boegbeeld zal ongetwijfeld niet de gewenste hoeveelheid draagvlak creëren. Het is dan ook interessant om te zien waar deze hernieuwde strategie van toenadering en betrokkenheid toe zal gaan leiden.

Lees meer over
FSV
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties