Drenthe verlaat Vladikavkaz voor Engelse Reading

Drenthe verlaat Vladikavkaz voor Engelse Reading

Royston Drenthe gaat opnieuw in Engeland voetballen. De linkerflankspeler verkast van Alania Vladikavkaz naar Reading FC, dat komend seizoen uitkomt in het Championship. Drenthe tekent begin volgende week voor drie jaar, weet VoetbalPrimeur.

Voor de 26-jarige Drenthe hoeft geen transfersom betaald te worden omdat hij een degradatieclausule in zijn contract had bij Alania. De Russische club slaagde er afgelopen seizoen niet in zich te handhaven op het hoogste niveau, waardoor de clausule geactiveerd werd.

Drenthe revalideert momenteel in Nederland van een spierblessure die hij bij Alania opliep. Maandag pakt hij het vliegtuig naar Engeland, waar hij dinsdag medisch gekeurd wordt en aansluitend zijn nieuwe contract bij The Royals ondertekent.

Reading degradeerde afgelopen seizoen vanuit de Premier League naar het Championship, maar hoopt met enkele versterkingen binnen een jaar weer te kunnen promoveren. De club kwam vorig jaar in handen van de steenrijke Rus Anton Zingarevich, die 51 procent van de aandelen bezit.

Nadat Drenthe in 2006 zijn debuut voor Feyenoord maakte, verkaste hij in de zomer van 2007 naar Real Madrid. Via Hércules Alicante en Everton kwam hij begin dit jaar in Rusland terecht.

Lees meer over
Drenthe
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties