Feyenoord en FSV starten Feyenoord Supportersraad

Feyenoord en FSV starten Feyenoord Supportersraad

Met ingang van het seizoen 2013-2014 introduceren de Feyenoord Supportersvereniging (FSV) en Feyenoord een nieuw overlegorgaan: de Feyenoord Supportersraad (FSR). Daarmee geven club en supportersvereniging invulling aan de wens om te komen tot een opvolger van eerst de Klankbordgroep en later het Feyenoord Supportersplaform.

De Feyenoord Supportersraad vormt onderdeel van een door Feyenoord en de supportersvereniging in februari 2012 opgestelde overlegstructuur en sluit aan op het reguliere zeswekelijkse overleg tussen het bestuur van de FSV en de clubleiding.

De FSR heeft als doel het op gang brengen en houden van een dialoog tussen club en supporters, waarbij club en supporters elkaar gevraagd en ongevraagd van advies kunnen dienen en elkaars standpunten kunnen uitleggen. Dit moet uiteindelijk leiden tot een klimaat waarin club, supporters en andere belanghebbenden op een respectvolle wijze met elkaar omgaan en communiceren.

De FSR heeft uitsluitend een signalerende en adviserende functie. Onderwerpen die tijdens de bijeenkomsten aan de orde kunnen komen hebben betrekking op supporters- en publieksbeleid, waaronder worden verstaan: wedstrijdorganisatie, clubcultuur, identiteit, binding en betrokkenheid. Technische zaken komen tijdens bijeenkomsten van de Supportersraad niet aan de orde.

Eens per drie maanden zal de FSR bijeen komen. Indien nodig kunnen Feyenoord en de FSV gezamenlijk besluiten om extra bijeenkomsten in te lasten. Bijeenkomsten worden geleid door een bestuurslid van de FSV.

Daarnaast organiseert de FSV ten minste twee keer per seizoen of zo vaak als zij dit nodig acht openbare klankbordbijeenkomsten voor alle supporters. Tijdens deze bijeenkomsten wordt uitleg gegeven over wat de FSR doet en wordt aan supporters de mogelijkheid geboden om input te leveren voor komende bijeenkomsten van de FSR.

De FSR zal uit maximaal 25 supporters bestaan. Gestreefd wordt naar een representatieve en brede vertegenwoordiging van alle supporters van Feyenoord. Hiertoe is een functieprofiel opgesteld, waarin staat vermeld hoe de samenstelling van de FSR er uit dient te zien. Op basis van dit functieprofiel zal de FSV vanuit de ontvangen aanmeldingen de FSR samenstellen.

Elke Feyenoord-supporter vanaf 16 jaar kan zich voor de FSR aanmelden. Dat kan door het bijgaande formulier volledig in te vullen.

Voor de FSR is tevens een reglement opgesteld, deze vindt u feyenoordnet.nl/?ct=wmdynamic&module=Wmmediamanager&mode=download&section=2200&path=.&curfile=Reglement%20Supportersraad.pdf\"">hier.

Lees meer over
FSV
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties