Makaay is in München nog niet vergeten

Makaay is in München nog niet vergeten

Bij Bayern München zijn ze Roy Makaay nog niet vergeten. De voormalige spits van de Duitse landskampioen wordt zaterdag, met nog diverse andere grootheden uit het roemrijke verleden van Bayern, in het zonnetje gezet. Voorafgaande aan de laatste thuiswedstrijd van de Zuid-Duitsers, tegen het voor lijfsbehoud strijdende Augsburg, wordt een trailer vertoond waarop 22 Bayernlegendes aan het werk te zien zijn. Onder hen, naast Makaay, Franz Beckenbauer, Gerd Müller, Sepp Maier, Paul Breitner, Lothar Matthäus en Oliver Kahn. Een meer dan indrukwekkende rijtje spelers. Makaay is in goed gezelschap.

Overigens moeten die toppers uit het verleden natuurlijk wel een titel met Bayern München in de wacht gesleept hebben. Makaay, 43 caps en zes interlandgoals tussen 1996 en 2005, voldeed daaraan, iets minder dan tien jaar geleden. In 2004-2005 en 2005-2006 was hij met Bayern de sterkste in de Bundesliga. In die twee seizoenen won hij overigens ook de Duitse beker met de Beierse club.

De titels die hij met Bayern won, waren de negentiende en de twintigste van de Rekordmeister, die aanstaande zaterdag eindelijk los kan gaan nadat het 23ste kampioenschap al op 6 april was binnengehaald. Nu dus zal aan de spelers ook eindelijk de schaal uitgereikt worden. Maar voordat dat moment daar is zullen de feestelijkheden in het stadion al volop losbarsten. Blaaskapellen, mannen in lederhosen en vrouwen in dirndl (de typische Beierse klederdracht) zullen al dansend de feestvreugde in het stadion naar een kookpunt opstuwen. De club heeft trouwens een opvallende oproep aan de fans gedaan: kom allen in klederdracht naar de Allianz Arena!

Het belooft dus een dolle boel te worden. Na de huldiging met de traditionele bierdouche - Louis van Gaal, als voormalig coach van Bayern, kan daarover meepraten - verplaatst het feest zich naar de stad, waar 's avonds rond 20.30 de spelers, die een uur eerder vanuit het stadion zijn vertrokken, op het balkon van het stadhuis worden toegejuicht.

Makaay heeft dat, nog niet zo heel lang geleden, ook allemaal als speler meegemaakt. De huidige jeugdcoach van Feyenoord was in München een fenomeen, met de bijnaam 'Das Phantom'. Soms was hij tijdens een wedstrijd lang onzichtbaar, waarna hij 'uit het niets' plots genadeloos kon toeslaan. In vier seizoenen Bayern (2003-2007) scoorde hij in 129 wedstrijden 78 maal, respectievelijk 23, 22, 17 en 16 keer.

Lees meer over
Roy Makaay Bayern
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties