Zwarthandelaren profiteren van Olli

vrijdag 29 maart 2013 12:17 40.184 keer bekeken 72 reacties Pro Shots Bron: Telegraaf.nl

Tientallen zwarthandelaren hebben een gigantisch aantal Feyenoord-knuffels gekocht bij Diergaarde Blijdorp om deze vervolgens voor veel geld te verkopen op Marktplaats. Fans betalen tot wel vijftig euro voor het populaire olifantje Olli, terwijl ie in de winkel slechts twintig euro kost.

Het was donderdag voor het eerst dat Olli werd verkocht aan het publiek. Negenduizend stuks gingen er over de toonbank. Vele duizenden mensen stonden uren in de rij om in Diergaarde Blijdorp in Rotterdam de pluchen olifant te bemachtigen. Blijdorp werd overlopen door duizenden mensen vanuit het hele land. De politie moest zelfs een oproep doen om niet meer naar de Rotterdamse dierentuin te komen.

Zwarthandelaren profiteren van de Ollimania, maar de Rotterdamse Diergaarde Blijdorp waarschuwt de Feyenoord-fans. Er komen vrijdag tweeduizend extra Olli's naar de dierentuin. In totaal zijn er 40.000 knuffelolifantjes geproduceerd in China, weet het AD. "En we gaan ermee door, al moeten het er 200.000 of 300.000 worden", zegt directeur marketing Bob Stehmann van Feyenoord-hoofdsponsor ASR.
 

Gerelateerd nieuws
72 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 0 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 73602 leden - Op dit moment zijn 848 mensen actief, waarvan 235 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved