\'De grootste plaats in mijn hart zal altijd voor Feyenoord blijven\'

\'De grootste plaats in mijn hart zal altijd voor Feyenoord blijven\'

Royston Drenthe leefde de laatste maanden nogal in de anonimiteit, maar dook vorige week plots op bij Alania Vladikavkaz. Na vier dagen van onderhandelen kwam de Rotterdammer tot een akkoord met die club over een contract. De 25-jarige vleugelspeler moet buiten het zicht van het West-Europese publiek proberen zijn loopbaan uit het slop te halen en daar wil hij ook veel voor doen, zegt hij.

Drenthe kende aanvankelijk een fraaie loopbaan, die hem vlot van Feyenoord naar Real Madrid bracht. Eenmaal in Spanje liep het minder dan gehoopt en dus besloot de Koninklijke hem te verhuren aan Hércules. Drenthe noemt het in een interview met Sport-Express een hoofdstuk dat hij liever niet onthoudt. “De start was nog goed met overwinningen tegen Barcelona, Valencia en Villarreal, maar daarna begon de ellende”, aldus Drenthe.

Volgens hem werd hij onder de nieuwe coach Miroslav Djukic de zondebok en was dat de aanleiding voor het uitblijven van succes. Na dat seizoen stapte hij op huurbasis over naar Everton, maar conflicten met trainer David Moyes voorkwamen een echte heropleving. Drenthe probeert nu in Rusland zijn oude ik weer te hervinden, maar ook als het niets wordt heeft hij nog voldoende bezigheden. “Als Alania niet was gekomen was ik me bezig gaan houden met muziek of m'n kledingwinkel.”

“Natuurlijk speelt geld wel een rol, maar bovenal wil ik aan mezelf en mijn familie laten zien dat ik nog steeds op een hoog niveau kan voetballen”, aldus de enkelvoudig Oranje-international. Hij heeft nog een huis in Madrid en toen hij daar laatst naartoe ging, zag hij vanuit het vliegtuig enkele Real Madrid-spelers trainen. Het leverde hem een brok in zijn keel op, zegt de vleugelspeler. De warmste herinneringen bewaart hij echter aan zijn thuisstad. “Het maakt niet uit wat er gebeurt in mijn carrière, de grootste plaats in mijn hart zal altijd voor Feyenoord blijven.”

Lees meer over
Drenthe
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties