Drenthe voor 3,5 jaar naar Russische laagvlieger

Drenthe voor 3,5 jaar naar Russische laagvlieger

Royston Drenthe heeft na bijna een halfjaar een nieuwe club gevonden. De multifunctionele Rotterdammer heeft zaterdag voor drieënhalf jaar getekend bij het Russische Alania Vladikavkaz. De club uit Noord-Ossetië staat voorlaatste in de Premjer Liga en hoopt zich met Drenthe in de gelederen te handhaven. Ook Giorgi Chanturia van Vitesse speelt bij Alania.

“We hopen dat hij een van de leiders van Alania kan worden”, laat trainer Valery Gazzaev, die in 1995 landskampioen werd met Alania en in 2005 de UEFA Cup won met CSKA Moskou, in een officieel statement weten. “Hij interesseerde ons niet alleen vanwege zijn verfijnde techniek en zijn goede pass, maar ook vanwege zijn echte sportieve persoonlijkheid.” Drenthe sluit vandaag aan bij het trainingskamp van de promovendus in Turkije.

De afgezant uit de jeugdopleiding van Feyenoord zat zonder club sinds hij in de zomer officieel vertrok bij Real Madrid. Die club betaalde in 2007 grof geld om de linkspoot weg te halen uit Rotterdam. In Spanje kwam Drenthe echter nooit helemaal tot zijn trekken en nadien werd hij verhuurd aan Hércules en Everton. The Toffees boden hem in de zomer geen vast contract aan, maar die heeft Drenthe nu wel getekend in Rusland.

Lees meer over
Drenthe
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties