‘Feyenoord en Ajax is haat, dat zal nooit veranderen’

‘Feyenoord en Ajax is haat, dat zal nooit veranderen’

Ulrich van Gobbel geeft Feyenoord zondag een goede kans, als Ajax op bezoek komt in De Kuip. De voormalig verdediger van de Rotterdammers herinnert zich nog goed hoe de duels met Ajax in zijn tijd verliepen. “Het was de wedstrijd van het jaar. Ik stond met het schuim op mijn bek op het veld.”

De 41-jarige oud-rechtsback verwacht niet dat de verhoudingen tussen de clubs uit Rotterdam en Amsterdam ooit helemaal goed zullen worden. “Feyenoord en Ajax is haat. Dat blijft zo en zal nooit veranderen”, vertelt Van Gobbel in de aanloop naar De Klassieker aan NUsport. “In mijn tijd moesten we de eer van de stad verdedigen. Zo heb ik het althans altijd beleefd.”

Voor de vleugelverdediger was de krachtmeting met Ajax de wedstrijd van het seizoen. “Ik was heel de week met die wedstrijd bezig, dacht steeds aan de duels met Bryan Roy. Ik vloog erbovenop. Ik had altijd ruzie met Ronald de Boer, ook bij het Nederlands elftal. Niet dat hij mijn vijand was, maar wij vochten altijd pittige duels uit. Ik hield me bij Oranje niet in en daar kon hij niet tegen. Schopte hij me na. Dat liep bijna uit de klauwen.”

Lees meer over
Van Gobbel
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties