FIFA zet streep door transfer Hansson naar Feyenoord

FIFA zet streep door transfer Hansson naar Feyenoord

De familie Hansson zag het al helemaal voor zich: zoon Emil kon gaan spelen in de jeugdopleiding van Feyenoord en vader Emil, assistent-trainer bij Brann Bergen, zou ook een functie krijgen in Rotterdam. Feyenoord was al akkoord met beide partijen, maar de wereldvoetbalbond (FIFA) steekt er een stokje voor. Het orgaan staat de pas veertienjarige Hanssen niet toe naar Feyenoord te trekken.

Hanssen geldt als een talent bij zijn Noorse club en reisde al meerdere malen af naar Nederland om mee te trainen bij Feyenoord. Zijn vader heeft het bovendien niet meer naar zijn zin bij Brann en sloeg een nieuwe aanbieding van de club af. Geregeld werd dat vader en zoon en ook de moeder van de speler naar Rotterdam-Zuid zouden gaan om daar verder te werken aan de toekomst.

De FIFA wil echter niet dat een veertienjarig talent nu al de overstap maakt: Hanssen moet nog twee jaar wachten. Omdat vader Hanssen zijn baan bij Brann reeds opzegde, zit men met een probleem. Voorlopig blijft de familie in Noorwegen. “Ik kan weinig veranderen aan de FIFA-regels, het is erg jammer maar zo is het”, laat vader Hanssen weten aan Aftenbladet. Hij zal nu enige maanden zonder werk zitten. “Ik sta open voor aanbiedingen binnen de voetballerij”, zegt hij.

Lees meer over
Hansson
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties