Ajax klopt aan bij Arsenal voor Ryo Miyaichi

Ajax klopt aan bij Arsenal voor Ryo Miyaichi

Ryo Miyaichi keert mogelijk terug naar de Eredivisie. De aanvaller van Arsenal speelde in het seizoen 2010/11 al een halfjaar voor Feyenoord en staat nu in de belangstelling van Ajax, dat nog op zoek is naar een nieuwe rechtsbuiten, nu Luciano Narsingh voor een transfer naar PSV heeft gekozen. "Dat klopt", is het enige dat Marc Overmars in De Telegraaf over de interesse wil zeggen.

Arsène Wenger zou niet onwelwillend tegenover een nieuwe verhuurperiode van Miyaichi staan, maar zet Ajax in de wachtkamer. Arsenal trekt zaterdag naar Maleisië voor een trainingskamp en Miyaichi, die vorig seizoen werd verhuurd aan Bolton Wanderers, krijgt daar een nieuwe kans van Wenger om zich te bewijzen. Als blijkt dat de aanvaller niet in aanmerking zal komen voor veel speelminuten bij Arsenal, komt Ajax in beeld.

Miyaichi is geen onbekende in Amsterdam. De inmiddels negentienjarige Japanner liep in het verleden al eens stage bij Ajax, maar door een kuitbeenbreuk moest die proefperiode al snel afgebroken worden. Miyaichi trok vervolgens naar Arsenal, maar omdat hij in eerste instantie niet in aanmerking kwam voor een werkvergunning in Engeland, werd hij in januari 2011 verhuurd aan Feyenoord. In De Kuip groeide hij uit tot een publiekslieveling en nu trekt hij mogelijk naar Ajax. Miyaichi speelde bij Feyenoord overigens twaalf competitieduels als linksbuiten, maar is rechtsbuiten en kan prima op rechts uit de voeten.

Lees meer over
Ryo
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties