Aké tekent profcontract bij Chelsea

Aké tekent profcontract bij Chelsea

Nathan Aké (17) heeft donderdag een profcontract tot 2015 bij Chelsea getekend. De voormalige jeugdspeler van ADO Den Haag en Feyenoord speelt sinds vorig jaar bij de Londenaren. Hij maakte deze zomer de overstap van het hoogste jeugdteam naar de reserves en traint momenteel tijdelijk mee met het eerste

"Ik ben hier heel blij mee", reageert Aké tegen NUsport. "Dit is weer een mooie stap voorwaarts. Ik ga komend seizoen mijn wedstrijden bij de reserves spelen en daarnaast wedstrijden in de FA Youth Cup en The NextGen Series. Daarnaast hoop ik geregeld met het eerste te mogen blijven trainen."

Aké werd vorig seizoen door Chelsea verkozen tot 'Talent van het Jaar'. Hij won met het hoogste jeugdteam de FA Youth Cup en pakte in mei als aanvoerder van Oranje onder zeventien de Europese titel in Slovenië. "Ik ga er alles aan doen om bij Chelsea te slagen", aldus Aké.

"Nathan ontwikkelt zich fantastisch, als voetballer én als mens", zegt zijn zaakwaarnemer Revien Kanhai. "Hij weet elke keer zijn eigen doelstellingen te halen. Ze zijn bij Chelsea ontzettend tevreden over hem. Niet voor niets is hij op basis van zijn mentaliteit en voetbalkwaliteiten verkozen tot 'Scholar of the Year'."

Lees meer over
Ake
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties