'Ik ben nog steeds blij dat ik van Feyenoord naar Chelsea ben gegaan'

'Ik ben nog steeds blij dat ik van Feyenoord naar Chelsea ben gegaan'

Nathan Aké bereikte afgelopen week met Oranje Onder-17 voor de tweede keer op rij het EK. De zeventienjarige verdediger annex middenvelder is een van de grootste talenten van Nederland en heeft het naar zijn zin bij Chelsea. "Ik ben nog steeds blij dat ik vorig jaar van Feyenoord naar Chelsea ben gegaan. Ik woon in een gastgezin in Cobham, vlakbij het trainingscomplex. Dat bevalt uitstekend."

"Ik ben niet iemand die snel heimwee krijgt en de mensen bij ik inwoon zijn heel aardig", vertelt Aké aan NUsport. Bovendien komen mijn ouders een of twee keer per maand over en woont en werkt mijn broer in Londen. Hij helpt me waar hij kan, ik zie hem elk weekend. Ik heb pas geleden gehoord dat ik mag aansluiten bij het tweede, terwijl ik nog A-junior ben. Je kunt dus zeggen dat ik goed op schema lig.”

"Eerst wil ik dit seizoen met Chelsea de FA Youth Cup te winnen", vertelt Aké over zijn doelstellingen bij Chelsea. "We staan in de halve finale, dus we maken een goede kans. Aan het eind van het seizoen wil ik met Oranje Onder-17 weer Europees kampioen worden. En wat er volgend seizoen gebeurt, zien we wel. Dan kom ik vast bij het tweede van Chelsea en hoop ik mezelf net zo hard te blijven ontwikkelen als ik nu doe. Verder kijken heeft geen zin."

Lees meer over
Ake
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties