Hofland heeft een 'Van Basten-enkel'

Hofland heeft een 'Van Basten-enkel'

Kevin Hofland moet noodgedwongen een medische ingreep ondergaan. De 32-jarige centrumverdediger van AEK Larnaca wordt voor de vierde keer geopereerd aan zijn rechterenkel. De daaropvolgende revalidatie zal zo'n vier tot zes weken in beslag nemen.

"Ik moet er in berusten", blikt de oud-verdediger van Fortuna Sittard, PSV, VfL Wolfsburg en Feyenoord tegenover Sport-Promotion vooruit op de naderende operatie. "De enkel blijft opspelen. De rust heeft de enkel wel goed gedaan, maar na een paar trainingen keren de klachten direct terug. Ik heb een 'Van Basten-enkel' om het zo te omschrijven. Probleem met het kraakbeen. Ik moet er in berusten. De bedoeling is om de enkel weer schoon te maken, loszittend kraakbeen te verwijderen en eventuele ontstekingen tegen te gaan."

Hofland hoopt dat zijn teamgenoten AEK Larnaca aan een finaleplaats weten te helpen in het Cypriotische bekertoernooi. Dat zou een mooie rentree betekenen. "Er is nog geen datum geprikt voor de operatie, maar ik richt me op de bekerfinale, op dinsdag 15 mei, om er dan weer te staan. Die moeten de jongens dan nog wel even halen voor me. Volgende week woensdag spelen we de eerste wedstrijd in de kwartfinale. Maar ik heb alle vertrouwen in het elftal."

Lees meer over
Hofland Larnaca
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties