Bahia ontsnapt met spelersbus Samsunspor aan een ramp

Bahia ontsnapt met spelersbus Samsunspor aan een ramp

De selectie van Samsunspor is afgelopen nacht aan een ramp ontsnapt. De spelersbus werd na het competitieduel met Karabükspor geschept door een trein. Wonderbaarlijk genoeg vielen er geen gewonden.

Op videobeelden is te zien hoe de bus een kruispunt oversteekt, het spoor overtrekt en plotseling van links door een trein wordt gegrepen. Op de officiële clubwebsite valt te lezen dat de buschauffeur de aankomende trein pas op het laatste moment zag en net op tijd gas kon geven om een frontale botsing te voorkomen. Nu werd alleen de achterkant van de bus getoucheerd door de (gelukkig) langzaam rijdende trein.

Bij Samsunspor staan onder anderen een voormalige Feyenoorder en een ex-Ajacied onder contract. Verdediger André Bahia werd in januari 2010 overgenomen van Feyenoord, terwijl middenvelder Murat Yildirim de Ajax-jeugd doorliep en in 2008 naar Samsun vertrok. Ook de Griek Theofanis Gekas, komende zomer actief op het EK in Oekraine en Polen, maakt sinds januari deel uit de van de selectie.

De schok bij Samsunspor was groot. Ook omdat de club precies 23 jaar geleden iets soortgelijks meemaakte. Op 20 januari 1989 werd de spelersbus van de Turkse club van de weg gereden door een truck en vonden uiteindelijk drie spelers, de trainer en de chauffeur de dood.

Lees meer over
Bahia
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties