Biseswar: 'Was toe aan een nieuwe uitdaging'

Biseswar: 'Was toe aan een nieuwe uitdaging'

Diego Biseswar verruilt Feyenoord voor Kayserispor. De 23-jarige buitenspeler vloog maandag naar Turkije en tekende dinsdag een contract voor vierenhalf jaar. Zijn verbintenis in Rotterdam liep aan het einde van dit seizoen af.

“Voor alle partijen is dit denk ik een goede oplossing“, aldus Biseswar tegen SEG. “Met mijn pijn in het hart verlaat ik Feyenoord, een fantastische club, mijn club in Nederland. Ik zal het Legioen gaan missen, want volgens mij tref je als voetballer niet snel trouwere supporters aan. Maar ik was toe aan een nieuwe uitdaging in het buitenland.”

Kayserispor bezet momenteel de negende plaats in de Turkse competitie en werd vorig seizoen zesde. De club heeft ambities en heeft met Shota Arveladze een even ambitieuze coach. Momenteel staat ook Nordin Amrabat onder contract bij Kayserispor. “Ik heb al met Arveladze en met mijn toekomstige medespelers gesproken. Zij maakten me enthousiast. Het stadion is ook fantastisch en de beleving onder de fans is enorm. Het is een mooie en ook keurige club.”

Biseswar maakte op 22 mei 2005 tegen ADO Den Haag (6-3) onder Ruud Gullit zijn debuut voor Feyenoord. In het seizoen 2006/2007 kwam hij een jaar op huurbasis uit voor Heracles Almelo en in de tweede helft van het seizoen 2007/2008 was hij actief voor De Graafschap. Daarna speelde hij een sterk seizoen bij Feyenoord en maakte hij zeven fraaie doelpunten.

In totaal scoorde Biseswar dertien keer in 130 Eredivisieduels, meestal van afstand, soms met links, soms met rechts. Zijn laatste Eredivisiegoal voor Feyenoord was op 10 april van dit jaar tegen FC Utrecht (0-4). Op voor hem karakteristieke wijze sneed hij van links naar binnen en krulde hij de bal met rechts in de verre hoek.

Woensdag speelt Kayserispor nog tegen Ankaragücü en op 4 januari wordt de competitie hervat met een thuiswedstrijd tegen Bursaspo. Biseswar is vanaf 5 januari speelgerechtigd en kan op 8 januari uit tegen Antalyaspor zijn debuut maken.

Lees meer over
Biseswar
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties