Feyenoorders winnen met Oranje O/16

Het Nederlands elftal voor spelers onder 16 jaar is goed begonnen aan het Val de Marne-toernooi. Het team van KNVB-coach Ruud Dokter won haar eerste wedstrijd met 1-0 van Peru. Issa Kallon tekende voor het enige doelpunt van de wedstrijd.

De overwinning van Oranje was verdiend, al had Nederland er meer uit kunnen halen dan een minimale zege. ,,In de eindpass werden een paar keer verkeerde keuzes gemaakt”, vond Dokter. De KNVB-coach nam het zijn spelers niet heel erg kwalijk. ,,We hebben ons vooral op de verdediging gericht. Het ging niet geheel vlekkeloos, maar het team heeft goed gewerkt. Voor een eerste wedstrijd ben ik zeker tevreden.”

Domineren

Onder 16 liet bij vlagen goed positiespel zien en domineerde voor rust de wedstrijd. Het lukte echter niet om dat constant vol te houden, waardoor er een wisselvallig spelbeeld ontstond. Verdedigend hield Nederland de zaak echter goed dicht, waardoor Peru alleen uit spelhervattingen gevaarlijk kon worden.

Het dominante spel leverde vlak voor rust de enige treffer van de wedstrijd op. Een hoekschop werd in tweeën genomen. De voorzet van Stijn Lamers belandde bij de tweede paal en kwam via de kluts voor de voeten van Issa Kallon. De speler van Vitesse/AGOVV wist wel raad met het buitenkansje en zette Oranje op voorsprong.

Goed samengewerkt

Na rust nam Peru het initiatief over en was Onder 16 minder goed in staat kansen te creëren. Nederland kreeg weliswaar ruimte om op te bouwen, maar doordat de eindpass niet zuiver was, dook Oranje minder vaak voor het vijandelijk doel op. Gelukkig voor de spelers van Nederland lukte het Peru echter ook niet te scoren.

Het uiteindelijke resultaat stemde Dokter tevreden. ,,Verdedigend hebben we weinig weggegeven. Er is goed samengespeeld en het team heeft een enorme bereidheid getoond voor elkaar te werken. Aanvallend kon het beter. Peru speelde verdedigend echter met veel mensen achterin, waardoor het moeilijk was kansen te creëren. Stapsgewijs werken we verder, maar over het geheel gezien ben ik content over de wedstrijd.”