Onvoldoende bewijs tegen spelersmakelaar Kramp

Onvoldoende bewijs tegen spelersmakelaar Kramp

Spelersmakelaar Daan Kramp is donderdag door de commissie van beroep vrijgesproken. De commissie is – net als de tuchtcommissie eerder dit jaar – van mening dat er onvoldoende bewijs is dat Kramp activiteiten en werkzaamheden ontplooide voor spelers jonger dan zestien jaar, hetgeen niet is toegestaan op grond van KNVB-regelgeving.

Op basis van het dossier rond jeugdinternational Nathan Aké – waarin verklaringen van clubs, ouders, speler en makelaar zijn opgenomen – stelt de commissie vast dat de werkzaamheden die Kramp verrichtte op het terrein van scouting lagen, in opdracht van Chelsea. De commissie van beroep is van oordeel dat niet is vast komen te staan dat Kramp zich hiermee een positie heeft verworven waarmee hij zodanige invloed op Aké kon uitoefenen dat sprake zou zijn van het verrichten van activiteiten in de zin van de KNVB-regelgeving.

Lees meer over
Ake
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties