Ryo: 'Verhuur naar Feyenoord was geweldig voor me'

Ryo: 'Verhuur naar Feyenoord was geweldig voor me'

Ryo Miyiachi heeft aangegeven dat zijn verhuur aan Feyenoord erg belangrijk is geweest voor zijn ontwikkeling. De snelle aanvaller van Arsenal zette zijn eerste stappen in het betaalde voetbal bij de Rotterdamse club nadat hij direct was overgekomen van de Japanse College competitie. Naar alle waarschijnlijkheid zal Miyaichi komend weekend zijn debuut maken in de wedstrijdselectie van The Gunners, wanneer er gespeeld wordt tegen Liverpool.

Voor zijn verblijf bij Feyenoord tekende de Japanner eerst een langdurig contract in Londen. Nadat hij zijn eerste goal in De Kuip had gemaakt werd de technisch begaafde voetballer direct een revelatie in de Nederlandse competitie. 'Het was mijn eerste ervaring als profvoetballer, ondanks dat het slechts een half seizoen was, was het geweldig,' vertelt Ryo.

'Ik heb geluk gehad om daar te mogen spelen. Om mij heen had ik geweldige fans en een goede staf. Ik ben hun allen zeer dankbaar. Toen ik 14 jaar was trainde ik al eens mee bij Feyenoord, en toen ik vorig seizoen werd verhuurd voelde ik direct een soort band.'

De 18-jarige buitenspeler werd in Rotterdam zelfs 'Ryodinho' genoemd. 'Ja, ik geloof dat ze mij vergelijken met Ronaldinho, maar ik moet veel werk verrichten om zijn kwaliteiten te evenaren en hem zelfs te overtreffen.'

Lees meer over
Ryo
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties