Rekik: 'Er wordt anders naar ons gekeken'

Rekik: 'Er wordt anders naar ons gekeken'

Met de Europese titel nog vers in het geheugen, stapte het Nederlands elftal voor spelers onder 17 jaar vrijdag op het vliegtuig richting Mexico. De jonge talenten hopen met het wereldkampioenschap een nieuw hoofdstuk toe te voegen aan hun droomseizoen. Verdediger Karim Rekik blikt vooruit.

Natuurlijk gaan de gedachten nog vaak terug naar het gewonnen EK, afgelopen maand in Servië. Ook bij Rekik. ,,De gouden medaille hangt in de keuken”, vertelt de centrale verdediger aan OnsOranje. ,,Elke dag loop ik erlangs en denk je er weer aan. Het was een fantastische tijd.”

Ook afgelopen dinsdag, toen de groep voor het eerst weer bij elkaar kwam, werden er herinneringen opgehaald. ,,Het was goed om iedereen weer te zien en even samen te zijn. In het begin hadden we het veel over het EK, maar al snel ging de knop om. We willen vooruit kijken. Het WK telt nu. De dag in Hoenderloo stond ook in het teken van het wereldkampioenschap. We kregen verschillende medische en conditionele tests en we hebben voorlichting gekregen over Mexico.”

Geen extra druk

Als Europees kampioen reist Onder 17 met een bepaalde status naar Mexico af, beseft ook Rekik. ,,Natuurlijk zal er anders naar ons worden gekeken, maar we moeten onszelf geen extra druk opleggen. In Mexico hebben we niks aan de Europese titel, iedereen begint weer op nul punten. We gaan het weer wedstrijd voor wedstrijd bekijken, net zoals we in Servië hebben gedaan.”

De ploeg van KNVB-coach Albert Stuivenberg opent het kampioenschap zaterdag 18 juni in Morelia tegen Congo. ,,Ongetwijfeld een fysieke tegenstander”, weet de jeugdinternational. Dinsdag 21 juni is Noord-Korea de tweede tegenstander van Onder 17. Voor het laatste groepsduel met het gastland, op vrijdag 24 juni, reist de ploeg af naar Monterrey.

De wedstrijden in Mexico worden op grote hoogte gespeeld. ,,Daarom zijn we ook al ruim van te voren vertrokken", besluit Rekik. ,,Het is afwachten hoe je lichaam daar op reageert.”

Lees meer over
O/17 Rekik
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties