'Klassieker mogelijk weer gespeeld met uitsupporters'

'Klassieker mogelijk weer gespeeld met uitsupporters'

Het is noodgedwongen al een tijdje zo: Ajax-fans mogen niet naar De Kuip als Ajax bij Feyenoord speelt en de Rotterdamse supporters mogen niet naar de Amsterdam Arena. Maar daar kan aankomend seizoen zomaar verandering in komen. Als de mogelijke huldiging van Ajax op zondag goed en zonder enkel probleem verloopt, dan overweegt men om de maatregelen voor uitduels in te trekken.

Eberhard van der Laan, burgemeester van Amsterdam, liet tegenover RTV Noord-Holland weten dat de maatregel om de Klassieker zonder uitpubliek te spelen, zal worden geëvalueerd. In 2009 werd door Amsterdam en Rotterdam besloten dat uitfans niet meer welkom waren na meerdere ongeregeldheden en dat in 2014 deze maatregel opnieuw zou worden bekeken.

Maar daar gaat dus verandering in komen. Van der Laan heeft de fans van Ajax opgeroepen dat, bij een mogelijke huldiging op het Museumplein, goed gedrag nodig is om de maatregelen mogelijk terug te draaien. Van der Laan zal vervolgens dan weer lobbyen bij de gemeente Rotterdam en de KNVB om er weer voor te zorgen dat Ajax-Feyenoord en Feyenoord-Ajax weer met supporters van beide clubs kan worden afgewerkt.

Lees meer over
ajax Uitsupporters
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties