14-jarige Akkermans maakt rentree: "Blij om terug te zijn"

14-jarige Akkermans maakt rentree: "Blij om terug te zijn"

Voor Mik Akkermans was het zaterdag een ontzettend mooie dag. De talentvolle middenvelder van Feyenoord Onder 15 maakte na een lange revalidatie zijn eerste minuten van dit seizoen. Toen hij in de mini-Klassieker na 61 minuten het veld betrad, kreeg hij direct de aanvoerdersband om zijn arm.

"Blij om terug te zijn op het veld na negen maanden. Hard werken loont", vertelt Akkermans zelf op Instagram. De Feyenoorder kreeg aan het begin van dit kalenderjaar te horen dat er teelbalkanker was geconstateerd en direct moest hij een lange weg van herstel ondergaan. Dit heftige nieuws bracht veel teweeg bij zowel Het Legioen als binnen de club Feyenoord.

In de stadsderby van afgelopen seizoen op Het Kasteel toonde het elftal van Arne Slot een spandoek met de tekst: "Mik, sterker door strijd!" Ook werd het You'll Never Walk Alone gezongen. In April werd Akkermans ook verkozen tot Academy Speler van de Maand maart. Afgelopen juni deelde hij al het positieve nieuws weer te kunnen voetballen, waarna hij dus deze zaterdag tegen Ajax zijn eerste officiële speelminuten heeft gemaakt.

Lees meer over
Feyenoord Academy
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties