Paal en lat staan zege Feyenoord O/16 in de weg

Feyenoord/Excelsior O/16 heeft vrijdag koploper NAC Breda B1 een uiterst lastige avond bezorgd, maar uiteindelijk stonden paal en lat een overwinning van de Rotterdammers in de weg. De ploeg van trainer Gaston Taument moest ondanks meerdere uitgespeelde kansen genoegen nemen met een 1-1 gelijkspel, na een 1-0 voorsprong bij de rust.

De eerstejaars B-junioren van Feyenoord/Excelsior lieten op Varkenoord vanaf de eerste minuut zien in niets onder te doen voor de veelal een jaar oudere Brabanders. De Rotterdammers gaven de gehele wedstrijd zelfs geen kans weg, maar zagen NAC een kwartier voor tijd uit een afstandsschot vanaf dertig meter toch scoren. Dat was een bittere pil voor de thuisploeg, want op dat moment had de score al veel verder opgelopen moeten zijn dan de 1-0 die na dertien minuten al op het bord stond door een treffer van Robbert Olijfveld, na goed voorbereidend werk van Rick Dekker.

Feyenoord/Excelsior raakte in totaal liefst drie keer de paal en zag Cas Knoester ook nog eens op de lat schieten. ‘NAC mag de handen dichtknijpen dat ze niet hebben verloren’, zei Taument na afloop. ‘Een overwinning voor ons was verdiend geweest, maar helaas hebben we onze kansen niet weten te verzilveren. Vooral voor de jongens is dat vervelend, want zij zijn daardoor niet beloond voor hun harde werken.’

Feyenoord/Excelsior O/16 – NAC Breda B1 1-1