Feyenoord waarschuwde Chelsea al over transfer Ake

Feyenoord waarschuwde Chelsea al over transfer Ake

Feyenoord heeft Chelsea vorig jaar reeds gewaarschuwd bij de pogingen om de vijftienjarige Nathan Ake weg te halen uit de jeugdopleiding.De KNVB onderzoekt momenteel de rol van makelaar Daan Kramp van het kantoor Forza Fides uit Amsterdam, dat Ake op vorig jaar al diverse keren zou hebben meegenomen naar het trainingscomplex van de Londenaren.

"Wij hebben Chelsea zowel mondeling als schriftelijk gewaarschuwd", zegt Feyenoord-jurist Joris van Benthem donderdag in De Telegraaf. "Feyenoord kan een speler niet tegenhouden die op zijn zestiende verjaardag zijn eerste contract bij Chelsea wil tekenen. Maar Nathan Ake mag op zijn vijftiende niet worden begeleid door een FIFA-agent en geen besprekingen voeren over een contract."

"Feyenoord heeft een fax gestuurd met daarin de mededeling dat de FIFA-regels moeten worden gerespecteerd." Achter de schermen is de deal rond Ake al beklonken, maar de clubs hebben officieel nog geen verklaringen gedaan. Twee maanden geleden werd er gesproken over een transfersom van 260.000 euro, maar volgens Voetbal International ontvangt Feyenoord 800.000 euro voor de jeugdspeler, die in zijn eerste jaar 80.000 pond zal gaan verdienen.

Volgens de reglementen van de voetbalbond zijn voor makelaars activiteiten met kinderen onder de zestien jaar verboden. Eerder startte de KNVB ook een onderzoek naar Robert Postma, die vijftienjarige jeugdinternationals op zijn website presenteert.

Lees meer over
Ake
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties