KNVB onderzoekt verkoop jeugdspeler Feyenoord

KNVB onderzoekt verkoop jeugdspeler Feyenoord

De aanklager betaald voetbal houdt opnieuw een makelaar tegen het licht. Voetbal International onthult in zijn nieuwste uitgave hoe de vijftienjarige Feyenoorder Nathan Ake achter de schermen al is verhandeld aan Chelsea voor bijna een miljoen euro.

De KNVB onderzoekt de rol van de gelicentieerde agent Daan Kramp van het kantoor Forza Fides. De zaakwaarnemer is samen met de speler gefotografeerd voor de hoofdingang van het trainingscomplex van Chelsea. Volgens de reglementen van de voetbalbond zijn voor makelaars activiteiten met kinderen onder 16 jaar verboden.

Transfers onder 16 jaar zijn ook verboden. De overgang van Ake is door de clubs nog niet officieel naar buiten gebracht. Leo Beenhakker beklaagde zich in december al wel over het feit dat Ake niet meer was tegen te houden. De voormalige technisch directeur van Feyenoord ging nog in gesprek met de ouders van Ake, maar was al kansloos.

De jonge verdediger is de afgelopen maanden op bezoek geweest bij Chelsea. Achter de schermen is de deal al beklonken. Feyenoord krijgt 800 duizend euro voor de jeugdspeler, die in zijn eerste jaar 80 duizend pond zal gaan verdienen.

Vorige week werd naar aanleiding van een artikel in VI ook al een onderzoek gestart naar spelersmakelaar Robert Postma, die vijftienjarige jeugdinternationals op zijn internetsite presenteert.

Lees meer over
Ake
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties