Chelsea is zich van geen kwaad bewust

Chelsea is zich van geen kwaad bewust

Leo Beenhakker was afgelopen week bepaald niet te spreken over de manier waarop Feyenoord het vijftienjarige talent Nathan Ake aan Chelsea is kwijtgeraakt. Talenten mogen in Nederland pas vanaf hun zestiende levensjaar een professioneel contract ondertekenen, maar in Engeland gelden andere regels. Ake voelde zich gevleid door de interesse van Chelsea,

"De Engelse clubs zijn de grote vervuilers'', bromde technisch directeur Beenhakker afgelopen week. Een woordvoerder van Chelsea neemt afstand van de uitlatingen van de sportbestuurder en zegt het spel 'volgens de regels te hebben gespeeld'. "We hebben Feyenoord altijd van onze interesse op de hoogte gehouden", citeert The Guardian. "Ook toen wij een akkoord met Ake bereikten."

Jeffrey Bruma (Chelsea) en Kyle Ebicilio (Arsenal) verlieten in een eerder stadium de jeugdopleiding van de Rotterdammers voor een contract in het voetbalwalhalla van Engeland. In de afgelopen jaren kozen tieners als Patrick van Aanholt, Fabio Borini, Jacopo Sala en Gaël Kakuta ervoor om hun vaderland te verruilen voor een plek in de jeugdopleiding van de regerend landskampioen van Engeland.

Lees meer over
Ake
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties