Opnieuw nederlaag voor Feyenoord onder 19

Feyenoord/Excelsior onder 19 heeft zaterdag de tweede nederlaag op rij geleden. In eigen huis was FC Twente A1 met 1-3 te sterk. Onder 18 versloeg thuis Union A1 met 2-1, via treffers van Marley Berkvens en Jon-Joost Cornelissens. Voor Onder 17 leverde het thuisduel met ADO Den Haag B1 een 1-0 zege op. De treffer in dat duel kwam van Vincent Janssen. Onder 16 won thuis met 6-2 van Fortuna Sittard B1. Onder 15 verloor op bezoek bij PSV C1 met 3-2. Het mini-toernooi dat Onder 14 samen met Ajax C1, FC Utrecht C1 en PSV C1 zou spelen, werd afgelast.

ONDER 19 VERLIEST THUIS VAN FC TWENTE A1

Feyenoord/Excelsior onder 19 is er zaterdag niet in geslaagd FC Twente A1 te verslaan. De ploeg uit Enschede won op Varkenoord met 1-3. Lang was er weinig aan de hand voor de ploeg van trainer Jean-Paul van Gastel, maar in de slotfase profiteerden de bezoekers van de ruimte die de Rotterdammers in de jacht op de gelijkmaker moesten weggeven.

‘Ondanks de nederlaag blijf ik zeggen dat we op de goede weg zijn’, zei Van Gastel na de verliespartij van zijn ploeg. ‘De jongens hebben er alles aan gedaan, ze hebben keihard geknokt, maar we zitten in de hoek waar de klappen vallen. Ik ben er van overtuigd dat we vanzelf weer gaan winnen als we dit spel kunnen voortzetten’

In de eerste helft had Twente het betere van het spel, zonder dat het echt tot gevaarlijke situaties leidde voor het doel van doelman Niels Konijnenburg. Feyenoord/Excelsior werd wel een aantal keren gevaarlijk, maar scoorde eveneens niet.

Een minuut voor rust kreeg O/19 een tegenslag te verwerken. Een vrije trap van de zijkant werd door een speler van de bezoekers in het doel gewerkt, waardoor FC Twente met een 0-1 voorsprong de rust in ging.

Feyenoord/Excelsior begon fel en met goed spel aan de tweede helft en de beloning daarvoor kwam in de 52ste minuut via een treffer van Shane van den Engel, die na een voorzet van Mick van Buren bij de tweede paal de bal in het doel werkte.

Uit het niets viel vervolgens twintig minuten voor tijd de 1-2 voor Twente. De Tukkers profiteerden vervolgens van de ruimte die het risicovolle spel van O/19 met zich meebracht. Vijf minuten voor tijd werd het 1-3. Feyenoord/Excelsior had in de slotfase nog geluk dat de bezoekers kansen op meer treffers onbenut lieten.

Van Gastel wilde tot slot zijn ongenoegen over de arbitrage kenbaar maken. ‘We hadden vandaag een scheidsrechter uit de hoofdklasse. Die krijgen we wel vaker en het valt me op dat ze moeite hebben met het niveau en de snelheid van deze wedstrijden. De nederlaag heeft daarmee niets te maken, maar ik erger me er al tijden dood aan.’

Feyenoord/Excelsior O/19 - FC Twente A1 1-3

45’ 0-1

52’ 1-1 Van den Engel

70’ 1-2

85’ 1-3

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/19: Konijnenburg; Kruithof, Smith, Van Huijgevoort, J. van Deelen (78’ Steenvoorden); Van den Engel (64’ Rashid), Bouwmeester, El Harouchi (71’ Balrak); Schoonheijm (46’ Van Buren), Jansen en Manu.

ONDER 18 TE STERK VOOR UNION A1

Feyenoord/Excelsior onder 18 heeft zaterdag met 2-1 van Union A1 gewonnen. In eigen huis had de ploeg van trainer Jan Gösgens aanvankelijk wat moeite om kansen te creëren, maar de Rotterdammers wonnen uiteindelijk volkomen verdiend door doelpunten van Marley Berkvens en Jon-Joost Cornelissens.

O/18 was vanaf het begin van de wedstrijd de bovenliggende ploeg, maar ondanks een overwicht hadden de Rotterdammers moeite om echt gevaarlijk te worden. Ook de bezoekers creëerden geen kansen, maar kwamen toch verrassend op voorsprong. Doelman Angelo Spanjaart verwerkte na twintig minuten een hoekschop niet goed, waarna de bal door een speler van Union kon worden binnen gekopt.

Ook na de 0-1 had Feyenoord/Excelsior het betere van het spel, maar O/18 had moeite om ruimtes te vinden in de hechte verdediging van de ploeg uit Groesbeek. Op slag van rust slaagden de Rotterdammers er toch in om op voorsprong te komen. Berkvens krulde uit een vrije schop de bal onberispelijk over de doelman in het doel en zette O/18 zo op een gunstig moment op 1-1.

Na wat tactische wijzigingen gingen de Rotterdammers in de tweede helft furieus van start. Er waren pas twee minuten gespeeld toen de 2-1 viel. Bryan van der Laan bereikte met een voorzet Cornelissens, die raak kopte.

Daarna ging de storm van O/18 weer liggen en speelde Feyenoord/Excelsior het duel geroutineerd uit. Union werd niet meer gevaarlijk en de paal verhinderde, na een goede vrije trap van Nick Geluk, een derde Rotterdamse treffer.

‘De uitslag is niet groot, maar dat neemt niet weg dat dit een dikverdiende overwinning is’, aldus Gösgens na de wedstrijd. ‘We hebben weinig weggeven en aardig gespeeld. Het was een regelmatige zege.’

Feyenoord/Excelsior O/18 – Union A1 2-1

20’ 0-1

44’ 1-1 Berkvens

47’ 2-1 Van der Laan

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/18: Spanjaart; Samsey (70’ Scholman), Van Oosten, Blokland, Y. van Deelen; Agatowski, Van der Velden (60’ Geluk), Van der Laan; Cornelissens, Blij (65’ Steenvoorden) en Berkvens.

KLEINE ZEGE ONDER 17 OP ADO DEN HAAG B1

Feyenoord/Excelsior onder 17 heeft zaterdag ADO Den Haag B1 met 1-0 verslagen. Het team van trainer Cor Adriaanse was weliswaar de betere ploeg, maar creëerde niet heel veel kansen. Pas na de openingstreffer kregen de Rotterdammers verschillende goede mogelijkheden om verder uit te lopen, maar die werden niet benut.

‘We hebben niet goed gespeeld’, vertelde Adriaanse na het duel. ‘Er was veel strijd van beide kanten en ons spel was een beetje onrustig. We kwamen niet echt aan voetballen toe. Maar ook wedstrijden als deze moet je winnen en over het resultaat zijn we uiteraard tevreden.’

In de eerste helft werd het O/17 al snel duidelijk dat ADO Den Haag niet naar Rotterdam was gekomen om Feyenoord/Excelsior met aanvallend voetbal te bestrijden. De Hagenaars trokken zich terug op eigen helft en probeerden zelf met lange ballen en snelle uitvallen gevaarlijk te worden. Dat lukte nauwelijks.

Ook O/17 zelf slaagde er in het eerste bedrijf maar zelden in om voor gevaar voor het doel van de bezoekers te zorgen. Ondanks een goede instelling en de bereidheid om hard te werken, werd er weinig gecreëerd. Dat bij rust een 0-0 stand op het scorebord stond was gezien het spel van beide ploegen logisch.

Na de pauze werd Feyenoord/Excelsior wel al snel gevaarlijk. Karim Rekik zette de bal vanaf de linkerflank voor en omdat Vincent Janssen oplettender was dan de verdedigers van ADO was de 1-0 na vier minuten in de tweede helft een feit.

Daarna kreeg Feyenoord/Excelsior de kansen om het duel definitief te beslissen. Onder andere Anass Achahbar en Joey Sleegers kregen grote kansen, maar aan geen van beiden was een kans oog in oog met de doelman van de bezoekers besteed.

O/17 staat door de zege nog altijd tweede op de ranglijst en gaat volgende week op bezoek bij koploper PSV B1.

Feyenoord/Excelsior O/17 – ADO Den Haag B1 1-0

44’ 1-0 Janssen

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/17: De Jong; Gomez Niëto, Rekik, Kongolo, Woudenberg; Trindade de Vilhena, Ake, Sleegers; Boëtius, Achahbar en Janssen.

ONDER 16 VEEL TE STERK VOOR FORTUNA SITTARD B1

Feyenoord/Excelsior onder 16 heeft zaterdag Fortuna Sittard B1 met ruime cijfers opzij gezet. De ploeg van trainer Gaston Taument versloeg de Limburgers op eigen veld met 6-2. Robbert Olijfveld was drie keer trefzeker voor de Rotterdammers.

Het begin van O/16 beloofde veel goeds voor het vervolg van het duel. Feyenoord/Excelsior voetbalde goed en al na vijf minuten was Patrick Lopes Martins de Veiga dicht bij een treffer. De paal stond zijn inzet echter in de weg. Vanaf dat moment leek het wachten op een treffer van de Rotterdammers, maar door onoplettendheid in de verdediging kwamen de bezoekers na tien minuten tegen alle verhoudingen in op 0-1.

O/16 liet zich daardoor niet van de wijs brengen en bleef het eigen voetbal spelen. Vier minuten later werd de stand alweer gelijk getrokken. Na goed druk zetten veroverde Feyenoord/Excelsior de bal, waarna Olijfveld de doelman passeerde en de 1-1 binnen schoot.

Vanaf dat moment waren de Rotterdammers los. Een minuut later werd het via Kevin Dercks 2-1, opnieuw nadat eerst goed druk werd gezet. In de laatste minuut voor rust werd het via Olijfveld ook nog 3-1.

Na een kwartier in de tweede helft was Olijfveld opnieuw trefzeker en werd het 4-1. Een goede pass van Jesse Driebergen leidde vervolgens de 5-1 van Cas Knoester in en ook Rick Dekker werd aan het lijstje met doelpuntenmakers toegevoegd, na een schitterend afstandsschot vanaf twintig meter. In de laatste minuut werd Fortuna Sittard nog een treffer voor de statistieken gegund.

‘Ik ben erg tevreden over de manier waarop we vanmiddag hebben gevoetbald’, aldus Taument. ‘Ondanks een tegenslag na tien minuten zijn we blijven voetballen en zijn we effectief met de kansen omgegaan. We zitten in een soort flow waarin veel lijkt te lukken.’

Feyenoord/Excelsior O/16 – Fortuna Sittard B1 6-2

10’ 0-1 75’ 5-1 Knoester

14’ 1-1 Olijfveld 76’ 6-1 Dekker

15’ 2-1 Dercks 79’ 6-2

40’ 3-1 Olijfveld

54’ 4-1 Olijfveld

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/16: De Fockert; Korporaal, Cabral, Van Beek, Dorand (64’ Van de Ruit); Kassels, Knoester (60’ Dekker), Dercks; Driebergen, Olijfveld en Lopes Martins de Veiga (64’ Thenu).

ONDER 15 NIPT ONDERUIT TEGEN PSV C1

Feyenoord/Excelsior onder 15 heeft zaterdag op bezoek bij PSV C1 met 3-2 verloren. De Rotterdammers kwamen terug van een 2-0 achterstand, maar werden in de blessuretijd alsnog verslagen door de Eindhovenaren. Door de nederlaag is het gat met koploper PSV opgelopen tot zes punten.

Volgens trainer Joop Hiele heeft zijn ploeg de nederlaag volledig aan zichzelf te wijten. ‘De doelpunten geven we veel te gemakkelijk weg. PSV heeft vandaag nauwelijks kansen gecreëerd, maar toch laten we ze drie keer scoren. Net als tegen Sparta Rotterdam geven we nu onnodig de punten weg aan een directe concurrent voor de titel. Dat is erg zonde.’

O/15 begon niet scherp aan het duel met PSV. Na twintig minuten kwam de thuisploeg uit het niets op een 1-0 voorsprong. De verdedigers van Feyenoord/Excelsior appelleerden voor een achterbal, maar de scheidsrechter liet doorspelen. PSV profiteerde dankbaar van de desoriëntatie in de Rotterdamse defensie en maakte de openingstreffer.

Ook de start van de tweede helft was vanuit Rotterdams oogpunt zwak. Er was na de pauze een klein kwartier gespeeld toen PSV de voorsprong verdubbelde. Dat leek voor O/15 het teken dat er een andere instelling was vereist om de Eindhovenaren te bestrijden. Na een aantal wissels begon het spel van Feyenoord/Excelsior beter te lopen.

Binnen het uur kreeg Caner Yalamoglu de kans om de achterstand vanaf de strafschopstip terug te brengen tot één doelpunt. Jop Knoester was tegen het gras gewerkt door een speler van PSV en de toegekende strafschop was aan Yalamoglu wel besteed: 2-1.

Een minuut voor tijd werd O/15 beloond voor de risicovolle speelstijl in de slotfase. Invaller Marlon Slabbekoorn was na een mooie actie trefzeker en leek de Rotterdammers een punt te bezorgen.

In de derde minuut van de blessuretijd sloeg PSV echter voor de derde keer toe. Na miscommunicatie in de verdediging van Feyenoord/Excelsior was uiteindelijk een overtreding in het strafschopgebied nodig om een aanvaller van de thuisclub af te stoppen. De toegekende penalty werd door PSV benut.

PSV C1 – Feyenoord/Excelsior O/15 3-2