KNVB vreest faillissement bij zeker drie clubs

KNVB vreest faillissement bij zeker drie clubs

De KNVB houdt er rekening mee dat nog dit seizoen enkele betaald voetbalclubs failliet gaan. Om welke clubs het gaat wil de bond niet zeggen. Uit een enquête van de NOS onder wethouders van betaald voetbal-gemeenten komt naar voren dat drie wethouders somber zijn over het voortbestaan van hun club.

Gemeenten blijken verder nauwelijks zicht te hebben op de financiële situatie van de clubs, ook niet als ze daar financieel bij betrokken zijn. Van de 27 wethouders die de enquête invulden, geven zestien toe dat hun club het afgelopen seizoen ondersteuning kreeg van de gemeente. Dat gebeurde op uiteenlopende manieren, variërend van een lening en bankgaranties tot de aanleg van een kunstgrasveld of shirtsponsoring.

Slechts zes deelnemende wethouders houden toezicht op het geld, bijvoorbeeld via regelmatige rapportages, een zetel in de raad van commissarissen of een prioriteitsaandeel, waardoor ze medezeggenschap hebben. Opmerkelijk is verder dat drie wethouders bang zijn voor dubieuze investeerders in de club.

Lees meer over
NOS KNVB
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties