Fer: 'We zijn klaar voor Benfica'

Fer: 'We zijn klaar voor Benfica'

Feyenoord heeft vrijdagochtend een lichte training afgewerkt in de voorbereiding op de oefenwedstrijd tegen Benfica. Voor de selectie stond het grootste deel van de oefensessie in het teken van het trainen op dode spelsituaties. Onder leiding van assistent-trainer Leon Vlemmings oefende de beoogde basisploeg voor het duel met Benfica op hoekschoppen en vrije trappen. De rest van de selectie werkte samen met Patrick Lodewijks een afwerkoefening af. Jon Dahl Tomasson werd apart onder handen genomen door achtereenvolgens fysieke trainer Toine van de Goolberg en hersteltrainer Marcel Cas.

Fer speelde twee jaar geleden al eens tegen de Portugese topclub, in de voorbereiding op het seizoen 2008/2009, Benfica was toen met 1-0 te sterk voor de Rotterdammers. ‘Benfica speelde tactisch heel sterk’, herinnert Fer zich, die toen als invaller in de ploeg kwam. ‘Dat zal deze keer waarschijnlijk weer zo zijn. Ze hebben goede spelers en voetballen heel goed georganiseerd, waardoor je weinig ruimte krijgt in het veld. Het is in ieder geval een wedstrijd waar ik naar uitkijk.’

De wedstrijd tegen Benfica wordt vrijdagavond om 22.15 uur Nederlandse tijd gespeeld in het Estadio Municipal in het Portugese Vila Real de Santo Antonio. Benfica, met onder meer Javier Saviola, Nuno Gomes en Luisão in de gelederen, zit evenals Feyenoord middenin de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De regerend Portugees kampioen won afgelopen dinsdag met 2-0 van Sunderland. Eerder in de voorbereiding speelde Benfica met 3-3 gelijk tegen FC Groningen.

Opstelling Feyenoord tegen Benfica:
Mulder; De Vrij, Vlaar, Bahia, De Cler; El Ahmadi, Bruins, Fer; Wijnaldum, Smolov en Biseswar.

Lees meer over
Benfica
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties