Van Marwijk: 'Beste om met Arjen te beginnen'

Van Marwijk: 'Beste om met Arjen te beginnen'

Met het oog op eventuele verlengingen vond bondscoach Bert van Marwijk het slimmer om Arjen Robben in de basis te zetten, dan om hem ergens in de wedstrijd als invaller in de ploeg te brengen. "Mocht er verlenging komen, zou je hem er dan namelijk misschien weer uit moeten halen. Nu kunnen we zelf bepalen hoe lang hij speelt", zo liet de bondscoach weten in een interview voorafgaand aan de wedstrijd.

Volgens Van Marwijk is Robben helemaal klaar voor zijn basisplek. "Rond de wedstrijd tegen Kameroen voelde Arjen zich soms nog niet helemaal vrij in zijn acties, maar nu wel. Ik heb hem gisteren nog gesproken en hij is er klaar voor. Waarom hij op rechts begint en Dirk Kuyt op links? Ik denk dat Dirk prima vanaf links kan spelen. Bovendien speelt Slowakije met twee vleugelverdedigers, die er niet van houden als hun tegenstanders naar binnen komen. Dirk kan vanaf links naar binnen komen en dan uitkomen op zijn favoriete rechterbeen", luidt de uitleg van de bondscoach.

Lees meer over
Oranje Van Marwijk Robben Slowakije
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties