CSZ: 'Verbazing over reactie gemeente en politie'

CSZ: 'Verbazing over reactie gemeente en politie'

Via de website www.politieknuppel.nl, had iedereen de mogelijkheid om melding te maken van zijn of haar ervaring over het optreden van de politie. Daarbij zijn ruim 1000 reacties ontvangen waarvan een deel n.a.v. de gang van zaken op het Stadhuisplein tijdens de eerste wedstrijd bekerfinale en 1 mei viering.

In navolging van alle meldingen verzocht GroenLinks tot een hoorzitting "proportioneel veiligheidsbeleid bij evenementen) georganiseerd woensdag 2 juni jl. Daarbij konden ondernemers, horeca, evenementenorganisaties, een politievakbond de FSV en vele anderen hun verhaal vertellen. Alle politieke partijen hebben geluisterd naar de ervaringen van de sprekers. GroenLinks heeft tijdens de hoorzitting ook de bloemlezing aangeboden met enkele meldingen n.a.v. het optreden van de politie.Na het doorlezen van het verslag verbaast de CSZ zich over de reacties van de gemeente Rotterdam en de Politie Rotterdam-Rijnmond.

Uitspraken als: "Er is geen toename van het aantal klachten van politiegeweld". "De ME heeft daarop in alle rust twee terrassen ontruimd en potentiële ordeverstoorders geïdentificeerd. Of: "Wie niets te maken had met de kwestie kon snel vertrekken". Maar ook: "De collega's treden zacht op waar het hoort en hard waar het moet". En niet te vergeten: "Dat men geen zero-tolerancebeleid voert".

De werkelijkheid wordt met deze uitspraken geweld aangedaan als je alle verhalen in de Bloemlezing erop naslaat. Dit wordt onderstreept door forse klachten die bij de CSZ en FSV binnenkomen over het optreden van de ME. De politie heeft tijdens de bekerfinale vrij onverwacht en zonder aanleiding hard ingegrepen. Ook de manier waarop de ME optreedt, lokt vaak een reactie uit. Klik hier om de bloemlezing te bekijken, en hier om het concept verslag te lezen!

CSZ

Lees meer over
ME csz Politie
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties