Fotoverslag Feyenoord - PSV online

03-12-2023     12:15 uur          Feyenoord - PSV        Locatie: Rotterdam-Zuid, Stadion Feyenoord
Op deze koude zondagochtend gaan wij vol vertrouwen op pad naar onze Kuip.
Rotterdam is Feyenoord!
Niets is sterker dan dat ene woord!
Eenmaal aangekomen bij de Kuip bleek dat het spekglad was rondom het stadion. Vooral de trappen zorgde voor een zeer gevaarlijke situatie. Onze burgemeester heeft veiligheid hoog op de agenda staan en maakt zich druk om een fakkeltje en een spandoek, maar strooien op een plek waar ruim 40.000 mensen samen komen is wat teveel gevraagd.
De mensen staan weer in de rij!
Feyenoord, we houden van die club!
Het veld is weer 110%.
En de vlaggen kunnen weer worden opgehangen.

Landskampioen 2024 is nog steeds mogelijk.
Wij zijn er klaar voor!
12:15 uur: De topper kan beginnen!
Opstelling Feyenoord: Bijlow; Geertruida, Trauner, Hancko, Hartman; Wieffer, Zerrouki, Timber; Stengs, Gimenez, Ivanušec.
Ramiz Zerrouki speelt omdat Igor Paixão al weken niet het verschil maakt.
Hartman ging weer eens hard het duel in en klapte vol op Teze
Teze moest helaas voor hem het veld verlaten aangezien hij teveel last van zijn hoofd had. Patrick van Aanholt was zijn vervanger.
In de 12e minuut was er ineens heel wat groene rook op de gele zijde.
De stemming op de tribune is ondanks het matige spel geweldig.
Het duurt ruim 30 minuten voordat Feyenoord echt gevaarlijk wordt.
We worden sterker en krijgen wat kansen.
Maar door onnodig balverlies en vervelende overtredingen komen wij niet echt op volle toeren.
Komen wij uit Rotterdam? Ken je dat niet horen dan!
De corners leveren nauwelijks gevaar op voor onze tegenstander. Daar moet echt aan gewerkt worden.
We gaan de rust in met 0-0 en de wetenschap dat wij zeker kans maken op de overwinning .
In de rust eerst maar even aan een warme hap. Dat geldt zeker voor de vele verkeersregelaars die al uren voor de wedstrijd in de kou stonden om de doorstroming van het verkeer in goede banen te leiden.
Hartman blijft de tweede helft in de kleedkamer, omdat hij toch teveel last heeft van zijn hoofd na de botsing met Teze. Zijn vervanger is Marcos Lopez.
In de 54 minuut komt Yankuba Minteh erin voor Luka Ivanusec. Slot hoopt net als wij dat zijn snelheid het verschil kan maken.
Bosz wisselt Vertessen voor Tillman.
Kort na deze wissel schiet Saibari PSV op een 0-1 voorsprong
En heel even is de Kuip stil.
Het Legioen ziet dat 3 minuten later tegen de verhoudingen in PSV op een 0-2 voorsprong komt door een doelpunt van Boscagli. Arne grijpt in en brengt Ueda en Paixao in het veld ten koste van Trauner en Zerrouki. Alles of niets!
Tijdens mijn sanitaire stop zie ik de stortbakken schudden en rammelen de deuren bijna uit hun scharnieren. Op de schermen in de kantine zie ik nog net in de herhaling dat Santiago de aansluitingstreffer maakte.
Onze held maakt in de 81e minuut zijn 30e doelpunt van dit kalenderjaar.
Er is weer hoop en het Hand in Hand Kameraden klinkt luider dan ooit.
Zou het dan toch?
De 12e man heeft er alles aan gedaan, helaas lukt het voor de 2e keer in deze week niet om de spaarzame kansen om te zetten in doelpunten.
1-2. En we  staan als regerend landskampioen 10 punten achter op de koploper uit de 2e voetbalstad van Nederland. Het seizoen is nog lang, dus alles is nog mogelijk.
Het lijkt erop dat de vermoeidheid bij de vele internationals waar wij over beschikken zijn tol begint te eisen. Arne zal zijn team moeten klaarstomen voor de laatste wedstrijden tot de winterstop waarin wij geen puntverlies meer kunnen veroorloven om ons te verzekeren van de 2e plaats.
En de 3 punten gaan dit keer dus naar het zuiden, maar kampioen word je niet in december.
Tot 7 december. Tot Feyenoord - FC Volendam, 21:00 uur.