FR12 Crypto currency topic

FR12 Crypto currency topic

Welkom in het FR12.nl CC topic. Hier onder volgen een aantal tips aangaande Cryptocurrenties.

Op 31 oktober 2008 publiceert ene Satoshi Nakamoto zijn plan voor bitcoin in de mailinglijst van Cypherpunks. Zo’n plan noem je ook wel een whitepaper. In slechts acht pagina’s (vooruit, negen inclusief bronnenlijst) schrijft Satoshi Nakamoto waarom hij bitcoin heeft bedacht en hoe het werkt. Nakamoto legt daar in ook uit hoe bitcoin transacties op de blockchain worden verwerk.

Tot op de dag van vandaag weten we niet wie Satoshi Nakamoto is. Het kan een man of een vrouw zijn, of een groep personen. Waarschijnlijk zullen we er nooit achter komen. En dat geeft ook niet, het mysterie maakt het verhaal van bitcoin juist spannend. Daarnaast kan de onbekende identiteit van Satoshi de reden zijn waarom bitcoin nu geslaagd is. Bitcoin is van niemand, en kan op die manier dus ook niet kapot worden gereguleerd door overheden.

Naast de bitcoin zijn er nog honderden andere munten welke een doel dienen, dat kan zijn transacties verwerken, data overdracht of een beloningsysteem. Bedenk goed in welke munten je wilt investeren, kijk naar het doel, de verwachting en lees de informatie. Maar krijg geen last van Fear Of Missing Out - FOMO. Investeer je geld verstandig, je kunt het ook zo weer kwijt zijn. Een handige app waarmee je via je telefoon je saldo live kunt bekijken zonder steeds sleutels te moeten opzoeken is de Delta app.

Het beste is om je munten te bewaren op een zogeheten hardware wallet, bijvoorbeeld Ledger of Trezor. Bewaar je sleutels op een vel papier en bewaar die ergens waar je zeker weet dat het veilig is voor diefstal, brand of water. Sla deze codes weer niet op digitaal, want dan kun je de coins net zo goed op een handelsplatform laten staan. Doe je research naar wat jou het beste uit komt. Je kunt uiteraard ook je coins op een handelsplatform laten staan, voor als je snel wilt kunnen kopen en verkopen. Maar beveilig je account dan goed met een tweestaps verificatie. Dat is altijd een combinatie van twee dingen. Je wachtwoord maar ook een smsje met een code. Of een email met een doorkliklinkje. Het beste is dan nog de 2FA app van google, te vinden in de appstore's. Hou er wel rekening mee dat een handelsplatform gehackt kan worden, offline kan gaan of er andere onvoorziene problemen zich voor doen. En dan ben je alles kwijt.

Uiteraard kun je ook je coins verzenden van wallet naar wallet, zorg er dan voor dat de code van de wallet waar je naar verstuurd goed gekopieerd is. Stuur ook geen Ethereum naar een Bitcoin wallet, want in beide gevallen ben je alles gewoon kwijt. Dan verdwijnt het en is het onvindbaar. Hou er rekening mee dat het versturen van coins ook geld kan kosten.

Er zijn mensen die alleen maar opscheppen over de winsten en hoeveel geld het ze heeft opgeleverd, wees hier deels blind voor. Zuig informatie op waar je van kunt leren, maar staar je niet blind op andermans succes. Stel een doel voor jezelf, werk een plan uit en bedenk aan welke munten je jouw vertrouwen wilt geven. Een slechte aankoop of 'trade' is niet erg, daar kun je van leren.

Nog een laatste advies, handel alleen in crypto currency met geld dat je ook kan missen.

Geïnteresseerd in crypto?

Via deze link aanmelden bij Bitvavo, een Nederlands bedrijf met lage transactiekosten krijg je de eerste duizend euro zonder transactiekosten: https://bitvavo.com/?a=235BBEF429

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties