Redmond: "Dat je nu al door bent, is wel echt een heel mooi gevoel"

Redmond: "Dat je nu al door bent, is wel echt een heel mooi gevoel"

Terwijl het eerste elftal van Feyenoord de komende twee wedstrijden nog vol aan de bak moet om te kunnen overwinteren in de Champions League, komt Robin van Persie met zijn team na de winter sowieso uit in de Youth League. Dinsdagmiddag werd er met 1-3 gewonnen in Italië en dus blijven de Rotterdammers koploper van groep E.

"Het is top hoe we hebben gevoetbald", vertelt aanvoerder Zepiqueno Redmond enthousiast tegenover Feyenoord Media. "Het was niet per se makkelijk, maar we speelden wel echt goed. We wisten dat Lazio echt gevaarlijk was vanuit corners, omschakelingen en vrije trappen. Tot het moment van de 1-1 had eigenlijk niemand het idee dat we het zouden weggeven. Toen kwam die corner, hebben we er zo vaak en hard op getraind, en toch vliegt hij erin."

"Ik denk wel dat we het daarna goed hebben opgepakt", vervolgt de aanvaller die normaal speelt in Feyenoord Onder 18. "Je ziet wel dat ze in de tweede helft niet veel meer te vertellen hebben." Het tweede doelpunt voor de Rotterdammers was een gigantische opluchting. "Dat is echt niet normaal. Ik kreeg de bal van Plug, draaide open, ging op de centrale verdediger af, stuurde Sauer weg en Groen tikt hem vervolgens met een echte spitsenactie heel goed binnen. Dat je nu al door bent, is wel echt een heel mooi gevoel."

Redmond speelt normaliter zijn wedstrijden als spits, maar door een blessure en schorsing moest er geschoven worden in de aanval en op het middenveld van de Rotterdammers. Daarom begon de 17-jarige Feyenoorder in Italië als aanvallende middenvelder. "Het was best wel wennen. Ik hoorde het maandag in de bespreking, maar vond het wel direct gewoon leuk. Nummer tien is weer eens iets anders. Ik wist natuurlijk wel de dingen die ik moest doen, dus het ging best wel goed eigenlijk."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties