Feyenoord Onder 18 verliest mini-Klassieker

Feyenoord Onder 18 heeft een vervelende zaterdagmiddag achter de rug. De beloften van de Rotterdammers hebben op De Toekomst de Mini-Klassieker verloren. Hierdoor komt Ajax Onder 18 op gelijke hoogte met de ploeg van Robin van Persie.

Onder 18 begon goed aan de wedstrijd en had de controle. Het was echter de thuisploeg die via een strafschop op voorsprong wist te komen. Don-Angelo Konadu schoot raak vanaf de stip. Met de talentvolle Ayoub Ouarghi en de uitblinkende Aymen Sliti werd veelvuldig de aanval gezocht. Vlak voor rust nam de druk van de ploeg van trainer Robin van Persie alleen maar toe, alleen werd er uit de gecreëerde mogelijkheden de gelijkmaker niet binnengeschoten.

De tweede helft begon voor Onder 18 direct met een tegendoelpunt. Gerald Alders werd door Konadu weggestuurd en was eerder bij de bal dan doelman Ismail Ka en kon vervolgens scoren. Voor Feyenoord was het zaak om snel met een antwoord te komen, maar ze kwamen niet verder dan een bal tegen de lat. Het was echter Ajax dat wederom het net wist te vinden. Aanvaller Kayden Wolff wist te scoren via een lob en bepaalde daarmee de eindstand op 3-0.

Scoreverloop
19' | 1-0 | Konadu (strafschop)
47' | 2-0 | Alders
76' | 3-0 | Wolff

Opstellingen
Ajax O18: T. Setford; Alders, Ugwu, Janse, Jetten; Gorter, Peters, Vink; Faberski, Konadu, Bounida.
Feyenoord O18: Ka; Ettienne, Sebbar, Plug, Breinburg: Diniz Lima, El Harmouz, Rudisill; Ouarghi, Neijenhuis, Sliti.