Feyenoord O15 wint op Varkenoord van Sparta Rotterdam

Feyenoord O15 wint op Varkenoord van Sparta Rotterdam

Feyenoord Onder 15 heeft zaterdagmiddag op Varkenoord het duel tegen Sparta Rotterdam weten te winnen. De beloftenploeg van de stadionclub blijft hierdoor koploper in de voorjaarscompetitie. Onder 15 heeft echter wel drie wedstrijden meer gespeeld dan de nummer twee: Ajax.

Feyenoord O15 won afgelopen december al de najaarscompetitie. In de voorjaarscompetitie werden tot nu toe vier wedstrijden gewonnen. De grootste concurrent, Ajax O15, staat met drie wedstrijden minder gespeeld op zes punten achterstand. Tegen Sparta Rotterdam werden beide doelpunten pas in de tweede helft gemaakt.

De talentvolle Gian-Luca Aserie wist het openingsdoelpunt te maken. De middenvelder speelt sinds het seizoen 2016-2017 voor Feyenoord Academy. Invaller Dimayro Ramos wist het tweede doelpunt van de beloftenploeg binnen te schieten. Ramos deed daarmee zijn oude ploeg pijn. Hij maakte in de zomer van 2021 de overstap vanaf Spangen naar de jeugdopleiding van Feyenoord. Zyon Tjin Kon Fat wist de aansluitingstreffer nog te maken.

Vervolgens werd het duel iets meer dan een uur stilgelegd. De scheidsrechter ging naar de grond en bleef liggen. Al snel werd duidelijk dat hij bij bewustzijn was en kon worden verzorgd door het aanwezige medische personeel. In het restant van het duel wist Wilbrenninck-van Cuilenborg nog de 3-1 binnen te schieten.

Dankzij het nieuwe streamingsplatform Feyenoord ONE worden nu ook de wedstrijden van jongere ploegen af en toe uitgezonden. Het duel van Feyenoord Onder 15 was dit weekend live te zien. Het is de eerste keer dat supporters een duel van Onder 15 live konden volgen.

Scoreverloop
48' | 1-0 | Aserie
55' | 2-0 | Ramos
65' | 2-1 | Kon Fat
80' | 3-1 | Wilbrenninck- van Cuilenborg

Opstelling Feyenoord O15
Huizer; Silva Dias, Pieterse, Plantinga, Baks, Faik, Wilbrenninck- van Cuilenborg, Hornstra, Kargbo, Aserie, Zarouk.

Club Gespeeld Punten
Feyenoord 6 13
Ajax 3 7
AZ 4 7
ADO Den Haag 4 6
PSV 4 6
Go Ahead Eagles 5 4
Sparta Rotterdam 3 3
FC Utrecht 4 3
Lees meer over
Feyenoord Onder 15
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties