'Feyenoord weet twee Ajax-talenten te overtuigen van overstap'

'Feyenoord weet twee Ajax-talenten te overtuigen van overstap'

Feyenoord gaat wederom zaken doen met spelers uit de jeugdopleiding van Ajax. De Rotterdammers gaan na het vastleggen van jeugdinternational Jivayno Zinhagel nu de broers Nick en Tim de Koning toevoegen aan Feyenoord Academy. Dit weet Feyenoord Youth Watcher te melden.

De broers worden al langere tijd gevolgd door Feyenoord en hebben enige tijd geleden een contractaanbieding ontvangen vanuit Rotterdam. Het sportieve plan dat wordt geschetst spreekt aan en daarnaast zijn beide spelers ook woonachtig in de regio. Ajax wist in het verleden de twee talenten over te nemen uit de jeugdopleiding van Sparta Rotterdam.

Tim de Koning is vijftien jaar en speelde in Ajax Onder 15. De middenvelder maakte een uitstekende indruk. Nick de Koning was onderdeel van de Onder 17 van de Amsterdammers, maar was geen onbetwistbare basisspeler. Op de Future Cup liet hij zien een meerwaarde te zijn voor het elftal, maar een blessure zorgde voor een vroegtijdig einde van het prestigieuze toernooi.

Voor Feyenoord is het niet gebruikelijk dat spelers ervoor kiezen om Ajax te verlaten voor de Feyenoord Academy. Dit heeft alles te maken met de onduidelijkheid die heerst op sportpark De Toekomst. Er is een nieuwe weg ingeslagen om de scheefgelopen salarishouding in de jeugd recht te trekken en dat zorgt voor onrust. Ook ontbreekt stabiliteit en een goed individueel plan voor veel jeugd, iets dat Feyenoord momenteel wel kan bieden.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties