Feyenoord Onder 16 en Onder 17 vieren najaarskampioenschap

Zowel Feyenoord Onder 16 als Feyenoord Onder 17 zijn woensdagavond kampioen geworden in hun competitie. Het is een mooie beloning voor de goede visie binnen de jeugdopleiding van de Rotterdammers, aangezien Feyenoord Onder 15 afgelopen weekend al kampioen werd.

Op Varkenoord moest de titel worden bemachtigd tegen de leeftijdsgenoten van Ajax. Feyenoord Onder 17 begon redelijk sterk aan de wedstrijd, maar bij de uitploeg stonden een aantal dure aankopen in de basis, dus was het logischerwijs niet eenvoudig om tot grote kansen te komen. Toch lukte het de Rotterdammers om vlak voor rust twee keer te scoren. Diego Rambocus wist na een goede combinatie en knappe assist van Hakeem Agboluaje de openingsteffer te scoren. Slechts twee minuten later werd de voorsprong via een sterke kopbal van Tobias van den Elshout verdubbeld.

Terwijl de Rotterdammers vlak voor rust heel scherp waren, kwamen de Amsterdammers juist heel scherp uit de kleedkamer. Binnen vijf minuten na rust stond de stand namelijk weer gelijk. Gelukkig kreeg Feyenoord Onder 17 na de tegentreffers redelijk snel weer grip op de wedstrijd. Met nog ongeveer een kwartier op de klok namen de talenten uit Rotterdam de goal van de uitploeg hevig onder vuur, maar het duurde alsnog een tijdje voordat het doelpunt daadwerkelijk viel. Totdat een paar minuten voor tijd spits Kelvin Neijenhuis zijn kwaliteit wist te benutten en zijn ploeg weer volledig terecht op een 3-2 voorsprong schoot.

Na de overwinning van woensdagavond staat Feyenoord Onder 17 op 31 punten uit dertien wedstrijden in de najaarscompetitie. Het elftal van trainer Davey van den Berg is nu niet meer in te halen door de talenten uit Utrecht, die op een puntenaantal van 25 staan.

Feyenoord Onder 17: Zon; Ettienne, Schens, Wessels, Mparaganda, Rambocus, Ouarghi, Agboluaje, Nijenhuis, Elshout, Treffers.
Ajax Onder 17: Van der Velde; Oldenstam, Johnson, Bouwman, Pereira de Gama; Enoh, Abildgaard, Messori, Ünüvar, Steur, Bounida.

Feyenoord Onder 16
Voor de jongere talenten uit Rotterdam was het kampioenschap al vroeg op de avond definitief. Nadat de leeftijdsgenoten van Willem II met 0-2 werden verslagen, was het puntenaantal van 34 genoeg om zeker te zijn van het kampioenschap. De grootste concurrent, PSV O17, staat namelijk op 28 punten. Voor trainer Erik van der Ven en zijn elftal is het een meer dan terechte beloning na een ijzersterk seizoen. Er werd namelijk slechts één keer verloren en één keer gelijkgespeeld. Zaterdag 16 december staat er nog een thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles O16 op het programma.