Feyenoord Onder 15 wederom te gast op Marveldtoernooi

Feyenoord Onder 15 wederom te gast op Marveldtoernooi

Feyenoord Onder 15 sluit het seizoen in het weekend van 7 t/m 9 juni af op het bekende Marveldtoernooi in Groenlo. De Rotterdammers doen voor de 29ste keer mee en zullen het in ieder geval opnemen tegen de leeftijdsgenoten van FC Barcelona, Borussia Dortmund, KRC Genk, Chinese Football Boys en Grol.

Het Marveldtoernooi is een internationaal jeugdvoetbaltoernooi dat wordt georganiseerd door voetbalvereniging Grol. Jeugdteams (leeftijdscategorie Onder 15) van bekende profclubs uit Nederland en Europa, maar ook uit andere werelddelen, komen jaarlijks naar Groenlo om het tegen elkaar op te nemen. In 1990 vond de eerste editie plaats, destijds één dag en met alleen De Graafschap als betaald voetbalclub. Inmiddels is het uitgegroeid tot een vierdaags voetbalevenement waarbij de jeugdteams van topclubs zoals Ajax, Feyenoord, PSV, AZ, FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Bayern München, RSC Anderlecht en Paris Saint-Germain regelmatig te gast zijn.

De talenten van Feyenoord wisten het toernooi in 1993, 1995 en 1997 te winnen, maar presteren de laatste jaren duidelijk minder. In 2023 kwamen de Rotterdammers niet verder dan de 7e plek. Bekende namen die deelnamen aan het toernooi waren Robin van Persie, Jonathan de Guzman, Darryl Janmaat, Leroy Fer, Jeffrey Bruma, Jordy Clasie, Stefan de Vrij en Nathan Ake.

Speelschema
Vrij 7 juni om 18:30 uur: FC Barcelona - Feyenoord
Vrij 7 juni om 20:30 uur: Borussia Dortmund - Feyenoord
Za 8 juni om 11:30 uur: KRC Genk - Feyenoord
Za 8 juni om 14:30 uur: Feyenoord - Chinese Football Boys
Za 8 juni om 16:30 uur: Feyenoord - Grol

Alle informatie over tickets en het volledige programma is hier te bekijken.

Lees meer over
Feyenoord Onder 15
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties