Feyenoord O21 start bekeravontuur met overwinning op NAC Breda O21

Feyenoord Onder 21 is het seizoen vandaag begonnen met een overwinning. Bij de start van het bekeravontuur werd NAC Breda Onder 21 met 2-1 verslagen. De doelpunten namens de thuisploeg werden gemaakt door Jayden Slory en Amir Rais.

De Rotterdammers speelden tegen de ploeg uit Breda een redelijk sterke eerste helft. NAC werd eenvoudig onder druk gezet, maar vooral in de afronding was het slordig, waardoor Slory het enige doelpunt maakte in de eerste helft. Na rust begon Feyenoord erg matig en na vijf minuten kwam de tegenstander op gelijke hoogte. Middenvelder Rais schoot het elftal van trainer Melvin Boel na drie minuten weer terug op voorsprong. De tweede helft verliep verder erg slecht, met verkeerde keuzes in balbezit en ook de afronding bleef erg slordig.

Feyenoord lijkt serieus werkt te maken van dit seizoen en de kern van het elftal van vorig seizoen is nog compleet, terwijl er ook meerdere versterkingen zijn binnengehaald. Onder andere ervaren spelers als Timo Zaal en Joep van der Sluis werden toegevoegd aan het jeugdelftal. Belangrijke spelers als Leo Sauer, Antoni Milambo en Gjivai Zechiël speelden de complete voorbereiding mee met het eerste elftal van de Rotterdammers. Het is nog afwachten of deze talenten kunnen rekenen op een plekje in de selectie, of dat ze komend seizoen ook in het oudste jeugdelftal van Feyenoord zullen spelen.

Volgende week start de competitie voor Feyenoord Onder 21. Op Varkenoord worden om 15:00 uur de leeftijdsgenoten van ADO Den Haag ontvangen.

Opstelling Feyenoord Onder 21
Kroesen; Arnaud, Valk, Hokke, Candelaria; Zaal, Kleijn, Rais; Slory, Rust, Van der Sluijs.

Wissels Feyenoord Onder 21
Husselin, De Blok, Elmensdorp, Pusic, Sanyang

19' | 1-0 | Slory
50' | 1-1 | Lourens
53' | 2-1 | Rais

Feyenoord Academy
Vandaag zijn ook Feyenoord Onder 17 en Feyenoord Onder 18 begonnen aan hun bekeravontuur. In de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag won het Onder 18 elftal met ruime cijfers. Waar het in de eerste helft slechts bleef bij een 1-2 voorsprong, eindigde de wedstrijd in 2-7. Onder 17 speelde om 12:00 uur op Varkenoord tegen vierde divisionist Roda '46 Onder 17, ook daar werd flink gewonnen. De wedstrijd onder trainer Davey van den Berg eindigde in 9-0. De talenten van Feyenoord Onder 16 spelen komende dinsdag om 16:00 uur een uitwedstrijd tegen FC Dordrecht Onder 16.