Feyenoord O17 pakt belangrijke punten na comeback in Amsterdam

Feyenoord Onder 17 is er dinsdagavond op spectaculaire wijze in geslaagd om op gelijke hoogte te komen met koploper PSV Onder 17. De Rotterdammers moesten het in een doordeweekse wedstrijd opnemen tegen de leeftijdsgenoten van Ajax. Op Sportpark de Toekomst werd een 2-0 achterstand omgezet in een 2-3 overwinning.

Met de drie punten hebben de talenten van Feyenoord hele goede zaken gedaan in de strijd om het kampioenschap. Eerder dit weekend werd er al met 4-1 gewonnen van PEC Zwolle O17 en dus staan de Rotterdammers nu, met één wedstrijd meer gespeeld, op gelijke hoogte met koploper PSV. In Amsterdam waren er slechts een paar wijzigingen ten opzichte van de wedstrijd die zaterdag op Varkenoord werd afgewerkt. Zo begon Kelvin Neijenhuis wel weer in de spits en liet hij ook tegen Ajax zien van waarde te zijn.

Het elftal van Davey van den Berg had het vooral in de eerste helft erg zwaar en kwam tien minuten voor rust op een 1-0 achterstand. De tactische wijzigingen halverwege de wedstrijd leken niet te helpen, want al na twee minuten werd de voorsprong voor de thuisploeg verdubbeld. Via een penalty wist Neijenhuis de aansluitingstreffer te scoren en dat was het begin van een sterke comeback. Nadat aanvaller Izu Onunta in de 78ste minuut de gelijkmaker scoorde, was het vier minuten later invaller Teun van der Ent met het winnende doelpunt.

37' | 1-0 | Lasse Abildgaard
47' | 2-0 | Ünüvar
55' | 2-1 | Neijenhuis
78' | 2-2 | Onunta
82' | 2-3 | Van der Ent

Ajax O17: El Hani; Beekman, Van der Lans, Amour, Pereira da Gama; Enoh, Steur, De Koning; Abildgaard, Ünüvar, Mechrouh.
Feyenoord O17: Zon; Etienne, Schens, Agboluaje, Mparaganda; Rambocus, Van den Elshout, Khan; Boulahrouz, Neijenhuis, Ulutas.